Antelope Canyon / Zion / Bryce / Las Vegas

Door Coetsier - De Sutter op trektocht - 12-08-2009 09:00
08/08/’09
 
Hi guys,
 
Hier zijn we dan weer met nieuws heet van de naald.
Vandaag weer en illusie armer : de Indianen zijn niet vriendelijk en zijn er vooral op uit om elke toerist zoveel mogelijk dollars uit de zak te slaan.
Antelope Canyon was wel mooi (smalle canyon waar de middagzon heel bijzondere lichteffecten op de geërodeerde rotsen geeft) maar 30 dollar om te parkeren op en braakliggend terrein + nog eens 25 dollar toegang per persoon is toch van het goede teveel en in schril contrast met de Nationale parken vd USA, die zeer schappelijk van prijs zijn tot zo goed als gratis. Ook de manier waarop we te woord gestaan werden was op het botte af. Neem er nog bij dat we nog een uur hbb moeten wachten vooraleer we erin mochten, waardoor we Zion niet meer dezelfde dag hbb kunnen bezoeken, aangezien het ver 7 uur ’s avonds was toen we daar aankwamen. Vlug eten en vroeg in bed, want andermaal vroeg op volgende dag voor de “Family Adventure Day” !
 
09/08/’09
 
Family Adventure Day vandaag was zoals verwacht een schot in de roos.
Met een busje naar een canyon en met 2 begeleiders voor ons gezin ingeleid in de wondere wereld van “canyoneering”. Dit is een soort bergsport waarbij men met aangepast schoeisel een waterloopje volgt doorheen een canyon. Dit omvat wandelen, klauteren, waden door het water, rappels van steilere hellingen met koorden en volledige bergbeklimmersoutfit, enfin een heel avontuur. Zelfs ons Ireentje en mama Sofie hebben dit met succes voleindigd (pas op : er zat een rappel van en 35-tal meter tussen : niet weinig om overheen te hangen in rappel !) Dikke duim voor iedereen en een fantastische groepservaring ! Enige minpunt : bij de afdaling is ons Ireentje uitgegleden en wat onzacht met een cactus in aanraking gekomen. Gevolg: beteuterd gezichtje en stekeltjes plukken uit een pijnlijk handje met een pincet. Maar geen erg : bij terugkeer in de campground een uurtje later was ze alweer volop in het zwembad aan het stoeien met papa !
Rosanne, Melanie en Alice daalden intussen de rivier af op een opblaasband (tubing the River heten ze dit hier), maar dat was een beetje ontgoochelend wgs te lage waterstand en veel zelf moeten “steken”.
Nu alweer redelijk vroeg in bed om morgen toch nog het natuurpark van Zion te bezoeken, door te rijden naar Bryce Canyon, en ook daar het park te bezoeken.
 
10/08/’09
 
Zion bezocht, mooie wandeling tot aan de “Emerald pool” van een uurtje, maar al bij al was de ervaring van de dag voorheen veel leuker voor iedereen. Hup dan maar weer “on the road again” (een 150 km) richting Bryce Canyon. Prachtige landschappen onderweg, gevaarlijk voor overstekend wild (we hebben op een uurtje rijden niet minder dan 9 dode herten langs de weg gespot). Geslapen in Ruby’s Inn, groot blokhutachtig complex dicht bij ingang Bryce. In Bryce Canyon de Navajo Loop Trial afgewandeld : echt indrukwekkend, uniek, apart : zeker de moeite waard (alleen die Hollandse achter ons werkte beetje op systeem : “Hey Riet, ik ga niet helemaal dat gat naar beneje ! Isj hier geen lift of sjo ?”). Nadien kids in het zwembad, pa en ma aperitiefje in de avondzon op de campplaats. Vervolgens hamburgers op de BBQ, nadien klein kampvuurtje, met dank aan Alice voor het sprokkelen van dennenaalden als brandstof, wgs gebrek aan houtblokken. Gevolg : efkes aan parkranger moeten uitleggen waarom het zo rookte aan onze camper (die dacht dat onze camper in brand stond), maw alweer niet onopgemerkt gepasseerd.
 
11/08/’09
 
Rustig ontbijt in Ruby’s Inn, en back on the road. Onderweg fotoreportage van mooie trucks en trailers, voor de rest rijerijerije (340 km) tot in Las Vegas. Eerste kennismaking met Vegas : om het met ons Eddy zijn woorden te zeggen : Wauw, gewééldig !!
Ons hotel is Circus Circus op de strip, langswaar alle grote hotels gelegen zijn : alles zo fake als wat, maar toch indrukwekkend. Bijna de hele dag doorlopend zijn in ons hotel circusoptredens te volgen. Tijdens de avondwandeling oa de "Venetian" bezocht, waar oa indoor een hele Venetiaanse wijk is ondergebracht, incusief "canale" waarop de gondolas rondvaren. Te gek voor woorden ! De meisjes wat ontgoocheld, want de buit wat magertjes (te exclusieve boetieks). Morgen misschien beter.
 
 
 
.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan