Death Valley

Door Coetsier - De Sutter op trektocht - 17-08-2009 07:55

14/08/’09

 

And now for something completely different : naar Death Valley, korte rit tot Pahrump en daar gehuurde “van” nemen. (de verhuurmaatschappij liet niet toe om met onze camper door Death Valley te rijden wgs te riskant voor oververhitten). Heel mooi, woest, ongerept en nauwelijks begroeiing, maar toch heel veel verschillende kleurschakeringen in de gesteenten. Speciaal en natuurlijk hot, hot, hot (44°C in de schaduw, vochtigheidsgraad 0%, continu drinken, drinken, drinken om niet uit te drogen).

’s Avonds terug in onze campground, ditmaal met alles erop en eraan : zwembad met etages en watervallen, jaccuzi, professionele BBQ, overdekte zithoek naast de camper, en zelfs een bowlingbaan ! Heerlijk gezwommen, gegeten, pintje gedronken en dan in de air-conditioned camper geslapen, zalig … (behalve dan de kakkerlakken die wakker worden als het donker wordt, is het niet, Alice ?).

 

15/08/’09

 

In de voormiddag nog verder lekker geluierd aan het zwembad en na de lunch on the road again voor een lange trip naar het “hoge noorden”. Ongeveer 350 km doorheen desolaat maar prachtig landschap tot aan de oostelijke rand van Yosemite en een heel stuk frisser (’s ochtends in Death Valley nog 35 *C, ’s avonds aan Yosemite nauwelijks nog 15 *C) .  

This is bear country : toch al het strikte advies om de etenswaren ’s avonds uit de camper te halen en in een beerveilige afgesloten kast op de kampeerplaats te bewaren, dit om ongewenst bezoek in de camper ’s nachts te vermijden (die beesten ruiken van kilometers waar er eten te vinden is en proberen alles open te krabben). Na een kampvuurtje met toch iets aandachtiger luisteren naar geritsel in het struikgewas en genieten van een prachtige sterrenhemel onder de wol. Morgen het natuurpark !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan