Yosemite / Sequoia NP / LA

Door Coetsier - De Sutter op trektocht - A long time ago

16/08/’09

 

My God, Yosemite is grooot….

Eigenlijk hele dag nodig gehad om het park door te rijden en hier en daar eens te stoppen voor een korte wandeling naar een punt voor een vergezicht. Heel mooi, de wat frissere temperatuur viel ook best mee na de hitte van de voorbije dagen. Sportief intermezzo gehad in de vorm van een klauterpartij over grote rotsblokken tot aan een bergmeertje onderaan de “bruidssluier-waterval”. De moedigste onder ons (Rosanne en Melanie) hebben er een frisse duik genomen.

Al bij al toch iets minder onder de indruk dan de andere parken, vnl omdat de landschappen nogal Europees aandoen (beetje een kruising tss Alpen en Pyreneeën). Misschien ook omdat stilaan een zekere gewenning begint op te treden na al die parken ? Het valt ook op dat meer en meer “thuis” ter sprake begint te komen (heimwee begint beetje te knagen).

’s Avonds op weg naar de campground op restaurant voor een goed steakske op de grill (daar zijn ze toch sterk in, die Amerikanen) en het was alweer donker als we op de kampeerplaats aankwamen.

 

17/08/’09

 

Tot 9h geslapen, mocht eigenlijk wel een keer.

Ontbeten, kids efkes gestoeid in het zwembad, terwijl ma en pa de camper wat opkuisen, foto’s overzetten op PC,  schotels doen, douchke pakken, water aanvullen, vuilwatertanks ledigen, enz..

Daarna terug de baan op, terug naar het zuiden, richting Los Angeles. Nogal veel bergwegen, waardoor trager opgeschoten dan verwacht, uiteindelijk toch aan de voet geraakt van het gebergte waarin Sequoia NP ligt. Bezoek van het park uitgesteld tot morgen wgs tijdsgebrek en beu in het donker te eten.  Kampeerplaats heel idyllisch aan de boord van een bergriviertje, waarvan een deel was afgezet, zodat daar en soort zwemmeertje was ontstaan. Rustig tijd gehad om lekker te eten, en mede dankzij het brandhout van een behulpzame buurman nog een heel gezellig kampvuurmoment voor het slapengaan. Voor mij wordt dit alvast één van de mooiste herinneringen vd reis...

 

18/08/’09

 

Alweer om 7h op, want niet alleen Sequoia park te bezoeken, maar ook nog de lange weg terug naar LA te doen. We hebben ons niet laten afschrikken door de borden “niet aan te raden voor voertuigen langer dan 22 voet” (onze camper meet 32 voet) en hup, die bergwegel op (na 3w toeren, stijgt het zelfvertrouwen om met die bus te rijden).

Drie kwartier sleuren aan het stuur, maar uiteindelijk goed beloond met een bezoek aan General Sherman, de meest volumineuze boom ter wereld. Alweer maar één gepaste reactie, zoals voor zovele zaken in de States : “Wauw !”. Korte wandeling in een bos sequoia’s en je weet hoe en kaboutertje zich voelt !

 

Ziezo, dat was dan de laatste bezienswaardigheid. Nu nog terug naar LA, lange rit, vnl. lang door het doorkruisen van een metropool met de bijhorende files. Gelukkig nog een staanplaats gevonden voor de nacht in Huntington Bay (zelfs met zwembad) en niet te ver van Santa Fe Springs, waar we morgen de camper moeten terug inleveren. Van daaruit worden we naar een hotel dicht bij de luchthaven van LA gebracht, waar we morgen nog de rest van de dag uitblazen van het rondzwerven. De dag nadien tegen de middag vertrekt onze vlucht terug met een tss stop in London. We hopen jullie dan ook gauw terug te horen of te zien in ons vertrouwd belgenlandje !

 

Dit was het laatste berichtje uit ons dagboek. We vonden het heel fijn jullie langs deze weg op de hoogte te mogen houden. Het zal ook voor ons een mooie souvenir blijven aan dit onvergetelijk avontuur !

 

Veel kussen en tot binnenkort,

 

Tom

Verslaggever van dienst

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!