Dag 6 Grand Canyon

Door Gertrude - A long time ago Hallo Allemaal,
Terwijl sommigen van jullie nu nog slapen, gaan wij dadelijk weer naar bed. Eerst nog even een verhaaltje voor het slapen gaan.
Vanmorgen vertrokken wij na een snel ontbijt om 8 uur uit Laughlin en weg bij alle gokmachines.
Na ruim 2 uur rijden namen we pauze voor een koffie en wat lekkers erbij. Tegen 11 uur reden we verder. Hoewel het een lange tocht was, in totaal 6 uur rijden, was het niet zo saai als gisteren. (Nu had ik achterin een goed boek en dat lees ik dadelijk nog uit, het is zo' n goed boek). De weg was beter en alle bergen en kale vlaktes en gedeelten die wel begroeid waren, wisselden elkaar af. Je kunt soms niet begrijpen dat er ineens weer een groep huizen of caravans staan in volkomen verlaten gebied. Onderweg hadden we nog een prachtig uitkijkpunt van de Canyon. Daar waren ook allemaal indianen met kettingen, armbanden, dromenvangers en veel aardewerk. Er waren best mooie dingen bij. Als je iets zou kopen, kreeg je de geschiedenis van alle figuren die eropstaan bij. Het was daar enorm warm, dus gingen we vrij snel weer in de koele auto.  Dieren zie je hier ook nauwelijks. Behalve drie koeien hebben we vele ezels gezien die in de Grand Canyon gebruikt worden om toeristen te vervoeren. Wij hadden daar geen zin in.Vlak voor onze aankomst in de Indianen Lodge, zie foto op de link, hadden we regen en koelde het lekker af. Dat was wel welkom. Morgen schijnen we ook nog wat regen te krijgen en daarna weer zon. Nadat  we de koffers in de kamer gezet hadden, zijn we gelijk weer op pad gegaan. Eerst naar een Imax theater om een film te bekijken van G Canyon. Heel indrukwekkend. Daarna met de bus door de Canyon. De Lodge ligt net buiten het park. Er zijn vele uitkijkpunten en je moet twee keer overstappen op een andere kleur lijn van de bus om aan het einde te komen. Wat denken jullie? Zien we in de derde bus Gerard S ineens vreemd kijken. Zit er achter hem een collega van zijn werk met ega. Hoe klein kan de wereld zijn?? Beiden waren even verbaasd. Ze wisten van elkaar dat ze aan deze kant van Amerika zaten, maar in dezelfde bus!!!
 Toen we na enige uren in het park geweest te zijn gingen eten, deden we dat in een Cowboy Steakhouse.
Vooral Gerard B kreeg daarvan weer kleur op zijn wangetjes!!
De Grand Canyon is echt adembenemend mooi. De Colorado rivier stroomt onderin en is ook een mooie kleur groen. We gaan morgen weer een ander stuk bekijken als we naar Kayenta rijden. Zo, dit was het weer voor deze dag. Tot morgen!
 


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!