Op zoek naar beestjes

Door John en Gina - A long time ago Dinsdag 8 september: we ontbijten vanmorgen met de eendjes, die niets anders doen dan alle campers in de gaten houden. Wat een mooie plek is dit. Het is koud 's ochtends, maar zonnig.

Maar toch weer op pad. We gaan naar Okanagan Falls, waar al jaren geen waterval meer is. Er moeten wel veel vogels in het park zitten, alleen kunnen we het park niet vinden.... de slingerdeslangweg eindigt bij een wijnranch. Dit is echt de vakantie van de gemiste (of nooit gemaakte) bordjes.
Dan maar naar Vaseux Lake, waar een boardwalk ons naar een vogelobservatiepost brengt, waar wij allerlei soorten dieren moeten zien, bijzondere vogels, maar ook padden, schildpadden, ratelslangen en zelfs de Bald Eagle als we geluk hebben. Onze score: 1 meeuw, 1 zwaluw, een paar mussen en drie eenden. Maar wel koffiedrinken in het zonnetje!
Bij Inkaneep volgen we een trail waar ook veel vogels moeten zitten (volgens de boekjes). Wij zien een soort mussen en veel sprinkhanen...

Dan maar naar de enige woestijn in Canada, het Pocket Desert Centre van Osoyoos.


We zien al mensen met gierende banden vertrekken, als ze 5 minuten in het Visitor's Centre zijn geweest, dus dat stemt hoopvol. We kunnen een 1,5 km boardwalk volgen, er zijn dassen, ratelslangen, allerlei soorten kleine dieren als muizen, en bighorn sheep, herten, en ook weer die befaamde bald eagle.
Als we betaald hebben, lezen we dat die dieren vooral 's avonds te zien zijn .... maar vol goede moed stappen wij de boardwalk op .... en na een tijdje ook weer af. Score: nul.
Oké een paar bluebirds, waar je hier bijna over struikelt (maat zwaluw).
Er is ook geen zand te bekennen. In het boekje staat dat je dat wel zou verwachten, maar dat dat zand ònder de begroeiing zit. Rare jongens die Canadezen!
In het gastenboek had iemand geantwoord op de vraag wat hij het mooiste van het bezoek vond 'the sun' ... wij beamen dat!


Onderweg nog wel mooi uitzicht op Osoyoos. We eindigen de dag in Johnstone Creek campground, geen voorzieningen behalve een wc boven een gat in de grond. Maar wel heel veel eekhoorns, die hun wintervoorraad aan het aanleggen zijn, en alle denneappeltjes uit de boom naar beneden gooien en daarbij hard schreeuwen. We hebben de gewone eekhoorn gezien, maar ook de chipmunk, de gestreepte soort. Een koude, natte nacht volgt!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!