Reactie op klachten

Door John en Gina - A long time ago Vrijdag 25 september: naar aanleiding van de klachtenmails die wij hebben ontvangen, dat de verhalen alléén nog maar over beren gaan, hierbij wat nieuwe dieren!

Gisteren hebben wij de Inside Passage gedaan, het weer was prachtig en de 15 uur op de boot ging snel om. Af en toe riep de kapitein om, welk dier aan welke kant van het schip te zien moest zijn, en rende iedereen - toestellen in de aanslag - weer naar buiten.
Hierbij een walvisvin:

We zijn nu dus op Vancouver Island voor de laatste week.
Vandaag hebben we een whalewatchtour gedaan, met een bootje door de Johnstone Strait.
Dit is een moederorka, die - zoals daar nog nooit eerder is waargenomen - alleen rondzwemt, nu zij vorig jaar haar zoon heeft verloren.


En hier een bultrug. De walvis kwam dicht bij de boot, liet steeds eerst een straal water omhoog komen, om zo uit te ademen, en dook dan weer onder, soms met de vin nog even omhoog. Iedereen vloog van de ene naar de andere kant van de boot, om toch maar dat ene mooie plaatje te schieten. Geen spectaculaire sprongen boven het water vandaag, maar toch erg indrukwekkend, zo'n groot beest dat zo vlak bij de boot komt!


Als 'toetje' gingen we na bijna 4 uur kou lijden langs het zeeleeuweneiland, waar het stonk als een visafslag, en de dieren met geschreeuw constant indruk op elkaar probeerden te maken.


Tot slot, om de dierentelling van vandaag nog even compleet te maken: op weg naar de boot vandaag weer een zwarte beer over zien steken (=7), hertjes in de berm terwijl wij in het donker op zoek waren naar een camping (blijf staan, niet oversteken!). Oh ja, en twee konijnen vanmorgen bij de camper, maar of we die nou bij het wildlife mogen meetellen???

We hebben inmiddels meer dan 4000 km gereden. Morgen richting Tofino en Ucluelet, de westelijke kuststreek van Vancouver Island.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!