Waterdieren

Door John en Gina - A long time ago
Zaterdag 26 september: na onze walvisavonturen zijn we in Campbell River aangekomen, één van de zalmhoofdsteden van de wereld. En dat is te zien: langs de rivier staan allemaal vissers in het water. De echte stoere hebben geen hoge waterdichte broek aan, maar lopen gewoon in korte broek het ijskoude water in, brr!!
 
Ook hier op Vancouver Island zijn overal de indianeninvloeden zichtbaar. Zoals deze begraafplaats, vlak naast de haven. Een bijzondere plek, zo met die totempalen.
 
Onderweg stoppen we bij Union Bay voor een broodje in de camper. Het is weer prachtig weer, en we kijken zo over de Strait of Georgia uit, een uitloper van de Pacific Ocean. John ziet hem ’t eerst: de zeehond!! Zomaar ineens vlakbij de kust, wat een prachtig gezicht. Even later zien we ook zalm springen en is dus wel duidelijk waar hij hier naar op zoek is!
We gaan er echt eens even voor zitten om dit dier op de foto te krijgen. Steeds duikt weer dat koppie uit zee op, maar er is geen echte lijn in te vinden, dus we turen ons gèk!
Dan ziet Gina het: Ja, John, daar!!! En daar gaan die toestellen weer tekeer!!!
Even later zien we dat we driftig een boei hebben staan fotograferen …. ook heel bijzonder natuurlijk …..
 
Als we ’s avonds de foto’s op de laptop overzetten, lachen we er nog maar eens om en gooien de betreffende foto weg …. op dat moment is tòch nog wat anders te zien! Hup, foto uit prullenbak en nog maar eens goed kijken. En zie hier: een cadeautje! De lichte plek in het midden is de boei, rechts is de grijze kop van de zeehond te zien, die echt lijkt te kijken naar wat wij nou toch aan het fotograferen zijn!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan