Bomen en nog meer dieren

Door John en Gina - A long time ago
Maandag 28 september: vandaag een rijdag, om zo dicht mogelijk bij Victoria uit te komen. Die stad willen we zien, en ook het Juan de Fuca Park dat daar in de buurt ligt.
Toch nog even beginnen met een wandeling deze morgen: de giant Cedar Trail. Wat een ongelooflijk grote bomen! Om een beetje idee te geven:

We weten gewoon niet hóe we dit vast moeten leggen, dit moet je echt zelf zien!
 
Het is nog ochtend, en ook hier zijn beren gesignaleerd, dus ‘de paden op, de lanen in’ maar weer ingezet! We begrijpen waarom beren hier komen, de rivier zit vol met zalm:
 
Onderweg zien we nog een hertje in de berm staan. We zouden het hier al steeds minder verwachten, op de enige weg die het hele eiland met elkaar verbindt, maar hij staat daar rustig te grazen, terwijl de auto’s langszoeven. Als wij uitstappen om hem wat dichterbij te bekijken (ja, zelfs na 4 weken doen we dit nog!), is hij direct alert, en schiet hij al gauw de struiken in. Vrachtwagens, geen probleem, maar toeristen, bleeeh!
 
Er is de hele dag regen voorspeld, maar pas als we om een uur of 4 bij de camping aankomen, begint het te regenen. Als we ons goed en wel geïnstalleerd hebben met hapjes en drankjes, komen er vier herten uit het bos de camping op lopen.
Natuurlijk jagen wij ze weer weg door als debielen achter ze aan te gaan (‘Ach kijk, hertjes!!’), maar even later komen ze aan de andere kant gewoon weer teruglopen. Tel hierbij een eekhoorn en een groot aantal verschillende (en voor ons onbekende) vogels bij op, en wij hebben het druk met kijken!!
 
 Dit bericht plaatsen we in Victoria, op dinsdag 29 september. We zijn net op een camping direct aan westelijke kant van de haven aangekomen. We gaan zo de stad verkennen. Het is al eind van de middag, het regent al de hele dag, maar daar laten wij ons niet door weerhouden!
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!