16-09-2009 Buffalo - Cody

Door André en Thea Booi - A long time ago
Gisteravond toen het weer opgeknapt was maakte André een rondje over de camping en ineens stond hij oog in oog met drie herten. Hij had natuurlijk geen fototoestel bij zich dus moet ik hem maar op zijn woord geloven!
Vandaag rijden we van A naar B wat inhoudt dat we van Buffalo naar Cody rijden, dus eigenlijk van B naar C.Onderweg zien we een wonderschone natuur met vele antilopen, paarden en nog veel meer koeien.
Zo zien we drie cowboys met lasso midden in een enorme kudde koeien. Het was duidelijk, we bevonden ons in het gebied van de echte cowboys!
We hebben op afstand gekeken en ja hoor, ze hadden een kalf te pakken. Wat ermee gebeurde weten we niet, we hebben er niet meer op gewacht.


In een klein gehucht, Powell, eten we een heerlijke pizza en rijden door naar Cody waar een museum is over de geschiedenis van de cowboys en indianen, het Buffalo Bill Historical Center.  We zijn blij dat we hier gestopt zijn want we kijken onze ogen uit, zo’n prachtig mooi museum is dit. Er is heel veel te zien over de natuur in de bergen, over de wilde dieren die er leven, over de indianen en natuurlijk heel veel over de cowboys en in het bijzonder over Buffalo Bill. Wie heeft er niet een cowboyfilm gezien over deze persoon?
Buffalo Bill is eigenlijk een nickname, in werkelijkheid gaat het over de persoon Cody.

         

De plaats waarin dit museum staat is dus genoemd naar deze persoon.
We brengen er een paar uur door waarna we onze weg vervolgen. We rijden langs de Buffalo Bill Stuwdam waar we van alles hebben bekeken.
Daarna was het nog een stukje naar de camping waar we nu staan. Het was vandaag weer flink warm, rond de 35 graden. Morgen rijden we naar het Yellowstone park.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!