17-09-2009 Cody - West Yellowstone

Door André en Thea Booi - A long time ago
Nadat André vanmorgen eerst de camper heeft ontdaan van de modder die we gisteren hebben opgedaan tijdens een bergrit waar een nieuwe weg werd aangelegd en waar we kilometers door de troep hebben gereden, vertrokken we naar het Yellowstonepark.
We reden door de bergen en hadden mooie uitzichten, we reden dan ook op 2500 meter hoogte.
Nog maar net in het park zagen we een Moose (eland) met haar jong. We hoorden dat dit heel bijzonder is omdat je meestal geen vrouwtjes ziet met een jong.

               
 
Verderop liep er zomaar een bison (ook wel buffalo) op de weg. Ik heb hem echt volop op de foto kunnen zetten. Wat een enorm groot beest is dit zeg!We reden weer verder en zagen ineens een hele kudde bisons. Geweldig om te zien.


 
We stapten de hele dag door regelmatig uit om foto’s te maken.
We reden langs prachtige meren met hoge watervallen, mooie riviertjes waar mannen met pakken aan in stonden te vissen. We zagen nog veel meer kudden bisons, een Elk (een groot soort hert) en een gier die hoog in een boom zat.
André had een mooie route gepland door het park maar helaas konden we deze niet rijden omdat er een deel was afgesloten. Nu reden we langs geysers waar we eigenlijk morgen pas aan toe waren.
We zijn vandaag naar één geyser genaamd ”Old Faithful” gaan kijken die, zoals het verhaal vertelt, iedere drie kwartier kokend heet water omhoog spuit.
Toen we er aan kwamen stonden er al honderden mensen te wachten op de volgende uitbarsting. We zijn er netjes bij gaan zitten en na ongeveer 10 minuten werden beloond. De foto laat zien hoe het eruit zag.

        
 
Na het verlaten van het park vonden we direct na de uitgang in het dorpje West Yellowstone een kleine camping. We willen hier twee nachten blijven maar dat kan helaas niet, de camping is voor het weekend volgeboekt. Er zijn genoeg campings in de buurt dus het gaat best lukken om een ander plekje te vinden. We maakten nog een wandeling door het dorpje en hebben daarna nog heerlijk buiten kunnen eten. Het was vandaag heerlijk weer, ongeveer 28 graden en we hebben genoten van een overweldigende natuur.

         
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!