18-09-2009 Yellowstone National Park

Door André en Thea Booi - A long time ago
Zoals we gisteren al meldden, vandaag staan de geysers op het programma. Om 9 uur rijden we het park in. Nu moet bij een park niet gedacht worden aan een parkje, nee dit park is ongeveer 80 x 100 km. groot.
Al snel zien we aan de kant van de weg auto’s en campers staan wat betekent dat er iets te zien is. En ja hoor, er staan 3 elken (rendier) aan de oever van de rivier. Opvallend is dat er mensen vlakbij kunnen komen om ze te fotograferen en dat ze daar niet bang voor zijn, ze blijven gewoon staan.


Even later is het weer druk, dus is er weer iets te zien. Er blijkt een hele grote kudde buffalo’s bezig te zijn om de weg over te steken en ja, daar zul je op moeten wachten. Nu hebben we gisteren ook al vele buffalo’s gezien maar het blijven indrukwekkende dieren die hier vrij rond kunnen lopen.
We bekijken vandaag meerdere geysers en iedere keer is het anders en altijd is het mooi om te zien. We bekijken nogmaals de Old Faithful geyser en ook deze keer hoeven we niet lang te wachten voordat de uitbarsting komt. Hij spuit gloeiend heet water tot een hoogte van 135 m.

 
 
Op de terugweg zien we weer 5 elken waarvan er ééntje in het water staat. Ook hier maken we foto’s. Leuk om bij iedere gebeurtenis te zien hoe de Amerikanen iets fotograferen. Meestal hebben ze enorme fototoestellen met grote lenzen en statieven erbij. Daar sjouwen ze de hele dag mee. De foto’s zullen vast heel wat beter van kwaliteit zijn dan die van ons maar mijn toestelletje is heel wat gemakkelijker te hanteren dan die joekels van hen.

    
 
Terug in West Yellowstone eten we iets bij een plaatselijk restaurantje waarna we naar een camping rijden. Dit blijkt een prachtige maar dure camping te zijn. De omgeving is hier duur dus dit moet dan maar voor een keertje.
Er is een zwembad op de camping, dus nemen we een duik en omdat we hier vanmiddag redelijk vroeg waren gaan de wasmachine en de droger aan en na een tijdje ligt alles weer schoon in de kast.
Ook even tijd gemaakt voor wat persoonlijke verzorging, tja de nagels groeien uiteindelijk ook gewoon door!
Deze camping staat in een gebied waar wilde dieren voorkomen en we zijn gewaarschuwd dat er ’s nachts niets buiten mag blijven staan want er kunnen bijvoorbeeld beren rondlopen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!