20-09-2009 Arco - Jackpot

Door André en Thea Booi - A long time ago
De dag begonnen we met contact te leggen met Italië. Met de webcam erbij aan konden we even gezellig bijpraten met Maaike en zagen we ook Alessio en Ruben in beeld.
Daarna de beheerder van de camping gedag gezegd en op weggegaan naar de Craters of the Moon.
Het gaat hier om een gebied met vulkanen die in de afgelopen duizenden jaren regelmatig zijn uitgebarsten en grote lavastromen hebben uitgespuwd. De restanten van gitzwart gesmolten gesteente zijn nog duidelijk aanwezig. Het was een sinister gezicht. In het park zijn goede wegen aangelegd waardoor we het hele gebied door konden rijden. Regelmatig zijn we uitgestapt en naast een lavaberg te hebben beklommen konden we op een bepaald punt door de lavastenen lopen. In het verleden is gebleken dat er ongeveer iedere 2000 jaar een uitbarsting is geweest. De laatste was 2000 jaar geleden, dus statistisch gezien moet er binnenkort weer eentje plaatsvinden! We liepen daar een beetje met ingehouden adem want je weet maar nooit!!

              
 
Na dit alles hadden we een aardige rit voor de boeg om bij een grote waterval in Twinn Falls te komen. De muziek ging weer op hard, het leek in de camper wel een discotheek!
Vlak voor het stadje Twinn Falls liep er een brug over een rivier die in een diepe kloof (canyon) lag. Uitgestapt en alles bekeken, het was echt een enorme diepte met rotswanden aan beide kanten. Zelfs in de diepte zagen we een dorpje liggen met een groot golfterrein ernaast.

        


       
 
Doorgereden naar de watervallen, genaamd de Shoshone Falls, dit is het Indiaanse woord voor Twinn Falls. Het gaat om een waterval die zich in tweeën splitst waardoor hij de naam “tweeling” heeft gekregen. 
Bij het toegangspoortje werd ons verteld dat de waterstand laag was en dat de watervallen hierdoor minder spectaculair zouden zijn. Natuurlijk wilden we het zien dus betaalden we toegang en reden we door.
Gisteravond hoorden we op de camping al dat de reden voor de lage waterstand heel duidelijk is. Het water wordt in de zomer en het najaar gebruikt voor irrigatie. Onderweg zie je ook overal grote bewatering installaties staan.
Ondanks de lage waterstand was het toch een mooie waterval.

       

Onderweg zagen we ineens een mannetjes Elk die natuurlijk direct op de foto werd gezet.

                       

Er stond vandaag tijdens de hele reis een flinke storm, André had moeite om de camper op het rechte pad te houden. Zelfs het fototoestel kon ik tijdens het fotograferen niet stilhouden, die waaide bijna uit mijn handen.
In gebieden waar weinig groeide zagen we flinke zandstormen waardoor de lucht geel kleurde. Er waaide van alles over de weg, de droge graspollen vlogen ons om de oren.
Ondanks de wind scheen de zon volop en was het nog rond de 20 graden, frisjes vergeleken bij de temperatuur van de afgelopen dagen.
 
Vervolgens reden we naar de volgende camping die we helaas nooit gezien hebben! Dan maar doorrijden naar het volgende dorp dat ongeveer 50 km verderop lag. Vlak voor dit dorp reden we de staat Nevada binnen. Dit is de staat waar ook Las Vegas in ligt, een staat waarin het gokken vrij is.
Dat zag je meteen na de grens want er stonden grote borden met reclame over casino’s. Gelukkig vonden een camping in hetzelfde dorpje met een toepasselijke naam, namelijk Jackpot. Het is niet geweldig maar we hebben plaats. Kosten: 15 dollars.
Dat is nog eens een Jackpot!

                                
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!