22-09-2009 Wendover - Salt Lake City

Door André en Thea Booi - A long time ago
Gisteravond verlieten we het casino 8 dollars rijker. Dit kreeg ik (Thea) voor elkaar op een soort fruitmachine. Natuurlijk hebben er ook geld in gestoken maar van de winst hebben we een lekker ijsje gekocht.  
Toch zijn we beiden niet in de wieg gelegd voor dit soort gokpaleizen, het gaat allemaal zo snel met al die doorgewinterde spelers. Daar moet je geen leek bijzetten want die wordt direct ingemaakt. Vandaar dat ik al trots was op deze winst.

 
 
Vanmorgen verlieten we het plaatsje Wendover en direct reden we de staat Nevada uit en de staat Utah binnen. Vrij snel namen we de afslag om naar de Salt Flats te gaan kijken.
Dit is een enorm groot gebied met alleen maar zoutvlaktes. Hier bevindt zich een International Speedway circuit. Het gaat om een zeer groot gebied waar snelheidsduivels kunnen racen en waar internationale records worden gebroken. Er wordt niet met normale auto’s gereden maar met speciale voertuigen die een parachute hebben om af te remmen zoals je dat ook ziet na de landing van de spaceshuttle. Het gaat hier dan ook om snelheden van rond de 1000 km p/u. Het laatste record is in 1970 gevestigd.

      
 
We hebben daar een tijdje staan kijken in afwachting van een race maar we hoorden dat er te veel wind stond om de juiste snelheden te kunnen behalen. Ook zou de wind de stabiliteit van de voertuigen in gevaar brengen (over de kop slaan). Het wachten was op het moment dat de wind ging liggen maar dat kon misschien nog lang duren en daar hadden wij geen tijd en geduld voor.

      
 
Tussen Wendover en Salt Lake City, ongeveer 150 km, reden we dwars door de zoutvlaktes, wat een heel apart gezicht was.
Rond half 2 kwamen we aan op de camping in de stad Salt Lake City. Lekker wat gelezen, een wandeling in de omgeving gemaakt en genoten van de zon. Morgen gaan we van alles in de stad bekijken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!