23-09-2009 - Salt Lake City

Door André en Thea Booi - 24-09-2009 06:38
Vandaag gaan we een dagje Salt Lake City “doen”. Rond 10 uur reden we met nog 8 anderen met de gratis shuttlebus van de camping naar het centrum van de stad.
Salt Lake City is de Mormonenstad en in de bus kregen we hier al een uitleg over. De naam Mormonen is eigenlijk een bijnaam voor de aanhangers van de  Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.
We werden gebracht naar de Temple Square, het gebied waar alle gebouwen staan die alles met de Mormonen te maken hebben.
We kregen een rondleiding die ons min of meer door de strot werd geduwd, we hadden dit immers niet gepland. Ons toch maar aangesloten bij de groep, uiteindelijk zou het best wel eens interessant kunnen zijn.

Twee jonge vrouwen stelden zich aan ons voor als de “sisters”…... Zij zijn 18 maanden vrijwilliger en werken full time om de toeristen en iedereen die het maar horen wil te vertellen over de Mormonen en alles wat daarmee te maken heeft. Zo zijn er altijd vele vrijwilligers die zich een tijdje inzetten voor, nou ja, vul zelf maar in.

            
 
Ze vertelden van alles over de Salt Lake Temple, de Tabernacle, de Family History Library en nog veel meer. We liepen van het ene gebouw in het andere. De tempel zelf mochten we niet in want die wordt gezien als een heilige ruimte waar geen toeristen welkom zijn.
Als de ene dame iets vertelde keek de andere “verheerlijkt” naar de andere en andersom.
Ik moest even aan Youp van ’t Hek denken – het ging een beetje jeuken zal ik maar zeggen.
Niet dat het jeukte maar iedereen weet wel wat daarmee bedoeld wordt!!
 
Toch hebben we veel gehoord en mooie dingen gezien. We hoorden dat er om 12 uur een klein orgelconcert was in de Tabernacle. Er stond daar namelijk een orgel met 1200 orgelpijpen en dat moest toch wel mooi klinken.
Om 12 uur waren we er en inderdaad, het klonk erg mooi. Ik moest tijdens het concert aan mijn vader denken, die orgelmuziek altijd erg mooi vond.

 
                                                 De tabernacle met het grote orgel

We hebben in de Family History Labrary nog even gezocht naar de familienaam Reijnhout, Reynhout en Booi. Er kwam wat leuke informatie uit.

 
Na dit alles zijn we naar een groot winkelgebied gelopen, uiteindelijk hebben we een opdracht van het thuisfront meegekregen. Ook deze keer slaagden we er niet in om die te vervullen.

We deden een poging om met de tram naar het Olympisch ijsstadion te gaan maar toen we uitstapten op de plek waar we dachten dat het was, zagen we niets. Het stadion lag nog zeker 10 km oostwaarts. We zijn maar met dezelfde tram teruggegaan, wie weet komen we er morgen nog aan toe.  
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan