27-09-2009 Durango - Canon City

Door André en Thea Booi - 28-09-2009 01:54
 
De dag begon met gezellige gesprekjes met onze twee dochters. Tijdens het gesprek met Maaike zag ik ineens 3 grote herten met prachtige geweien op korte afstand van de camper lopen. Dit was voor de eerste keer dat ons dit overkwam. Ik was zo overdonderd dat ik vergat een foto te nemen. De herten schrokken van ons en maakten zich snel uit de voeten.
Na dit alles gingen we op weg naar Canon City, een rit van 241 mijl wat overeenkomt met 385 km. Een behoorlijke rit dus maar vandaag reden we door heel mooie gebieden. De natuur was weer heel afwisselend, de ene keer bossig met prachtige herfstkleuren en de andere keer behoorlijk kaal.

We reden over een pas van 3309 meter hoog, genaamd de Wolf Creeke Pass. Boven stapten we uit voor een kop koffie. De zon scheen volop en het was er niet eens koud. 
 


Na deze pas reden we ruim 100 km door een gebied dat op 2500 meter hoogte lag. Dit is heel bijzonder en misschien vind je dat alleen maar in Amerika.
We zien ook op deze hoogte vele koeien en paarden. Er rijzen vragen op. Het moet hier koud zijn in de winter en er zal vast en zeker veel sneeuw vallen. Waar blijven die tienduizenden koeien en even zo vele paarden. We zien geen enkele boerderij met een stal erbij. Het zijn hier geen melkkoeien, zou er verschil zitten tussen een melkkoe en een “vleeskoe”?
Ook vragen we ons af hoe de mensen in een afgelegen huis wonen, de eerste buur soms op vele kilometers afstand.
 
Na nog een pas van 2700 meter en een rit van 90 kilometer langs een rivier met al zijn bochten en bergen rondom te hebben gereden, kwamen we om 4 uur ’s middags aan op een KOA camping vlakbij Canon City. De beheerder, een krasse man van 71 jaar met een enorme humor, bracht ons naar onze plaats.

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan