VERTREK (10-9-2009)

Door jene - A long time ago Het is zover. We vertrekken en overnachten bij Aria en Louis. Ze zijn zo vriendelijk om midden in de nacht op te staan, koffie, thee en brood te verzorgen waarna wij om half 5 door Louis naar schiphol worden gebracht.
We vliegen om 8.20 vanaf schiphol en komen om 11.15 (plaatselijke tijd) aan in Detroit. Vandaar een overstap naar Las Vegas waar we om 14.00 uur (plaatselijke tijd) aankomen. Vervolgens met de bus naar het Luxor hotel. Het is een pyramide die als hoofdingang dient met een interne verbinding naar een grote hoteltoren waar voor ons op de negende etage een ruime kamer is gereserveerd. We lopen inmiddels 9 uur in de tijd terug en gaan nog even kijken wat Las Vegas ons te bieden heeft. Het is groots en protserig maar toch een belevenis om het eens met eigen ogen waar te nemen.
We zijn inmiddels zeer vermoeid geraakt en gaan terug naar het hotel. Om 18.30 gaan we naar bed en staan de volgende ochtend om 05.45 op. Onderweg naar de uitgang komen we mensen tegen de de uitgang zochten vanwege het alarm in Luxor. Ook volledig uitgeruste brandweerlieden zagen we rondlopen. Een indrukwekkend gezicht. Buiten staan 2 brandweerauto's volledig uitgerust klaar om te worden ingezet. Van het alarm hadden wij niets gemerkt.
Het bleek dat een dronken tourist een glas had ingeslagen en vervolgens met een blusapparaat aan het spuiten was gegaan. Door de fijne stof die uit het apparaat komt werd het rookalarm in werking gesteld met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk dus een brand in een glas water.
Om 7.00 uur worden we opgehaald om naar de camper te worden gebracht.
Daar nemen we de camper in ontvangst. Onze eerste rit is naar een grote supermarkt om de nodige voorraad in te slaan. Daar kopen we ook een telefoon waarvan het nummer 702-203-0633 is. Daarvoor moet wel het landennummer van amerika staan. Bellen vanuit Europa blijft desondanks een dure aangelegenheid. Omdat we regelmatig email kunnen ontvangen is dat de goedkoopste oplossing.

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!