OP WEG NAAR GRAND TETON (15/16/17-9-2009)

Door jene - A long time ago Het worden dagen van afstanden overbruggen om uiteindelijk in Grand Teton neer te strijken.
Vandaag (15-9-2009) waren we al vroeg op pad. We volgen de Scenicroute 12, die was prachtig. Via de 24, ook mooi, volgen we de 89. We passeren Salt Lake City, waar we oorspronkelijk een dag zouden doorbrengen. Het werd steeds drukker  en we hadden zojuist van een prachtige natuur genoten. We besluiten Salt Lake City over te slaan. Uiteindelijk overnachten we op de parkeerplaats van het warenhuis Walmart (24 uur per etmaal open) in Provo. We hebben daar eerst toestemming voor gevraagd en het was geen enkel probleem.

De volgende ochtend (16-9-2009) na een goede nachtrust zijn we om 9.00 uur vertrokken. Het is mooi weer. Vandaag wordt het een dag met snelwegen. We rijden de A15, de A84 en slaan af naar de R24, een binnenweg die vele kilometers door de landbouwgronden van Idaho gaat. Vervolgens via de 2693 naar de Craters of the Moon, een zwart vulkanisch gebied. In Arco vinden we een camping die internet heeft. We hebben wel een bijzonder gebied in Amerika uitgekozen voor onze reis want opnieuw hebben we geen bereik per mobiel. We doen een deel van de nodige huishoudelijke klussen. Morgen de rest en dan op weg naar Grand Teton.

Vandaag (17-9-2009) vertrekken we om 10.00 uur, het lijkt wel vakantie. We volgen de borden naar Idaho Falls. Een vrij troosteloos gebied met regelmatig borden langs de kant van de weg waarop wordt aangegeven dat hier een laberatorium is voor de verdere ontwikkeling van kernenergie. Plotseling wordt de eentonigheid doorbroken door een overstekende coyote. Helaas geen foto kunnen maken. Via de 26-31-33-22 en 26 komen we in NP Grand Teton aan. We vinden het laatste plekje van die dag op de Signal Mountain Campground. We zijn nu in berenland, de zwarte beer en de grizzly. Overal waarschuwingen om niets te laten rondslingeren en een aantal aangescherpte campregels. De Campground ziet er dan ook brandschoon uit.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!