NP YELLOWSTONE (19/20/21-09- 2009)

Door jene - A long time ago Het NP Grand Teton ligt ten zuiden van het NP Yellowstone zodat er vandaag maar een klein stukje is te overbruggen. Onderweg komen we drie jonge elken tegen. We stopten een stukje verder op een parkeerplaats en ik liep een behoorlijk stuk terug om de herten op film vast te leggen. Met hetgeen ik door de zoeker zag tijdens de opname was ik bijzonder tevreden. Trots liep ik terug naar de camper om Joke het resultaat te laten zien. Er was dus geen resultaat. Ik had tijdens de opname de camera in de standby staan en dan wordt er niets opgenomen. Achteraf was het wel een leerzame ervaring.
Later op de dag kwamen we een bull-elk tegen. Ik heb er foto's van gemaakt en Joke heeft hem gefilmd.
Inmiddels zijn we in een vulkanisch gebied vol geisers en warmtebronnen terecht gekomen. We rijden naar het Upper Geyser Basin . Hier ligt onder meer de Old Faithful, een zeer bekende geiser. Het vulkanisch gebied is hier goed is te bereiken door de aanleg van een groot netwerk van plankieren en paden.
We maken hier een flinke wandeling en genieten van spuitende geisers en warmtebronnen in de meest uiteenlopende kleuren, die ontstaan door de bacterieën en mineralen.
Omdat de weg van Madison naar Norris is afgesloten zullen we onze geplande route behoorlijk moeten aanpassen.Ook zijn er inmiddels veel campgrounds in het park gesloten. Wij besluiten een campground te zoeken die net buiten het park ligt ten westen van NP Yellowstone. Onderweg zien we een kudde grazende bisons. Twee bisons staan nogal dichtbij rustig te grazen. We fotograferen en filmen totdat de rest van de kudde besluit eveneens naderbij te komen. Dat geeft geen prettig gevoel en we trokken ons terug naar de camper. Nadien zijn we nog een enkele bison tegengekomen. Na het verlaten van het park hebben we nog een Bald Eagle gezien. Een indrukwekkende zeearend. Uiteindelijk komen we terecht op Hideaway RV Campground, West Yellowstone, Montana (hideawayrv.com). Hier had men nog precies 1 plaats vrij. Meer hadden we ook niet nodig.

Het is 20 september. We rijden terug naar N.P. Yellowstone. Onderweg komen we op ongeveer dezelfde plek opnieuw een Bald Eagle tegen. Een Juvenile, mogelijk het vrouwtje. Naast de diverse geysers en bronnen zien we vandaag veel bisons en gansen. We betrekken bijtijds de camping in Norris en zien daar nog een groene specht. Joke heeft er diverse foto's van genomen dus bezitten we nu diverse zoekplaatjes. De specht hebben we er nog niet op gevonden. De verdere dag gedaan alsof we vakantie hadden.

Vandaag 21 september is het voor het eerst echt koud. De kachel laat het dan ook afweten. Mogelijk een leiding bevroren. De voorcabine verwarmd met een stationair lopende motor en wat gassen aangedaan om de vrieskou te verjagen. Snel hoofdpijn, door zuurstofgebrek dus de gassen weer uit. De ergste kou was inmiddels uit de camper verdwenen. Gelukkig deden het gas en de boiler het wel. We rijden naar Mammoth Hot Springs. Er zijn hier geen geysers maar een grote hoeveelheid bronnen waaromheen wandelpaden zijn gemaakt met behoorlijke hoogtverschillen. Omdat we al op flinke hoogte zijn krijgt Joke al snel een tekort aan zuurstof. Ze gat terug naar de camper en ik ga op weg naar boven en denk vandaaruit een rondwandeling te kunnen maken. Onderweg maak ik (te veel) foto.s zodat ik ongemerkt al een aardig stuk op weg ben voordat ik merk dat ik verdwaal. Alle wandelwegen lopen dood op uitzichtpoints of op parkeerplaatsen, maar niet de parkeerplaats waar de camper staat. Na veel gedwaal de hele route teruggelopen en de camper weer gevonden. Joke vond wel dat ik lang weg bleef maar was niet eens ongerust. Teleurstellend. We vervolgen onze weg naar Tower Roosevelt via een route die we van een parkwachter kregen. Op het Blacktail Plateau zouden veel dieren te bewonderen zijn. We zagen veel verbrand bos en 2 vogels. Wel weer veel bisons gezien. Dat wordt haast net zo gewoon als bij ons de koeien in de wei. In Silver Gate en Cooke City waren de campings gesloten, doorgereden en 1 van de 4 campings in het naburige forest was open. We stonden daar op een prachtige plek zonder faciliteiten voor slechts 9$.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!