CRAZY HORS MEMORIAL (26-9-2009)

Door jene - A long time ago

Het is 26 september. We gaan vanmorgen ontbijten in het restaurant van de camping. De flensjes waren in de aanbieding en Hollanders slaan maar weinig aanbiedingen over. Samen met de boter, de stroop en een beker hot chocolademelk was het een voedzaam ontbijt. We hadden voor vandaag een leuke route gemaakt. Eerst naar Crazy Horse Memorial. Daar wordt een beeld ter ere aan de noord Amerikaanse indianen gemaakt. Een deel van het hoofd van Chief Standing Bear is inmiddels vereeuwigd. Het zal nog tientallen jaren duren voor het af is. Wij reden er naar toe maar werden opgehouden door een colonne van tenminste 50 auto's voorafgegaan door de auto van de gouverneur van Zuid Dakota. Toegang om te parkeren was 20$. Ter plaatse met een oude schoolbus wat dichter naar de plek van het beeld gereden voor 8$. Deze bussen worden nog steeds als schoolbus gebruikt voor de Amerikaanse schooljeugd. Nadat we wat hadden rond gekeken vervolgden we onze weg richting Custer State Park. Onderweg nog hoenders gezien met de naam Sharp-tailed Grouse.

Aangekomen bij Custer State Park mochten we de weg door het park (16a) gratis vervolgen. Willen we nog een rondje van ongeveer 20 mijl maken dan moeten we daarvoor 12$ betalen. Onze parkkaart blijkt niet te gelden voor State parken. Een ander probleem was dat er op die route 2 tunnels gepasseerd moesten worden van minder dan 13 ft en een tunnel van minder dan 11 ft. Onze camper is 13.1 ft dus vooral de laatste tunnel gaat beslist niet lukken. We hebben dan ook afgezien van Custer State Park en vervolgen onze weg door het park via de 16a richting Rapid City. Onderweg rijden we langs Buffalo Roundup Arts Festival. Het was een soort bazar en erg druk maar zag er wel gezellig uit.

We besluiten er een bezoek aan te wagen. Een eind verderop konden we (gratis) parkeren en vandaar reed een shuttlebus naar het Festival. We zoeken een plaatsje maar zien aansluitend aan het parkeerterrein een camping. Leek ons wel gemakkelijk om na het festivalbezoek meteen onder dak te zijn. Het was een vrij grote camping maar alle plaatsen bleken gereserveerd. We waren inmiddels bijna een uur verder en lieten het festival achter ons. We besluiten via de 79 naar Rapid City te rijden en vervolgens de Badlands op te zoeken. Onderweg zien we nog de blacktail prairie dogs, zo af en toe een bison en een kudde Pronghorns. Vanaf Rapid City volgen we de 44 en slaan af om de 590 op te gaan. De landschappen zijn hier kleurrijk en zeer afwisselend. Nabij een Prairie Dog Town ligt een erg leuke campground. We zoeken er een plaatsje en genieten in de schaduw van onze camper van de omgeving. Na enige tijd trokken we ons terug in de camper omdat een kudde bisons (15 stuks) het nodig vond om de campground met een bezoek te vereren. De kudde trok met een keurig boogje om onze camper.Verder horen en zien we voor het eerst regelmatig vogels en zien we ook nog een konijntje ronddartelen. Van alle dieren die we hebben gezien zijn de vogels het meest schuw en erg moeilijk te fotograferen. Het was weer een boeiende dag.

 

 


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!