OP WEG NAAR DE ROCKY"S (28/29-9-2009)

Door jene - A long time ago We hebben vandaag 28 september, een verplaatsdag richting Rocky Mountains. In de planning hebben we een foutje gemaakt. We hebben de Rocky Mountains feitelijk te laat in ons programma geplaatst. Eind september, begin oktober wordt de weg daar afgesloten wegens te veel sneeuwval. Dus we moeten echt opschieten om nog wat van de Rocky's te zien. We rijden door een duidelijk zichtbare armere streek dan tot nu toe. Het is Indianenland. Wel valt op dat er veel scholen zijn. Is voor de toekomst natuurlijk een goede zaak. Bij Crawford het fort Robinson opgezocht. Het is een groot complex en aan het eind daarvan ligt een campground. Het hek staat open. Toiletgebouw niet afgesloten en verder is er niemand te bekennen. Er staan ook geen andere campgroundbezoekers. Maar het ligt er erg mooi met aan alle kanten de natuur. We zien veel vogels, erg schuw. Op de grasvlakte zien we een aantal pronghorns. We verkennen de buurt met de camper en komen een leuk meertje tegen. Steiger met bankjes en een schitteren uitzicht. Daar ontdekken we ook nog een forse waterslang. De lengte van dat beest ligt tussen de 0,80 en 2 meter.
Terug naar de campground besluiten we daar te overnachten, ondanks dat we alleen waren. We zochten een leuk plekje, keus genoeg. Er is ook nog elektriciteit op elke plek, eveneens niet afgesloten. Helaas bleek een internetverbinding niet tot de mogelijkheden te behoren. De volgende ochtend, 29 september vertrekken we nog voor 8.00 uur. Het wordt een lange rijdag door heuvelachtig terrein. We zien regelmatig pronghorns onderweg, maar we hebben inmiddels het koeiengevoel. Ik bedoel, voor iedere koe die je ziet ga je ook niet stoppen voor een foto. Ik tenminste niet. Na de lunch vervolgden we de weg de verkeerde kant op. Schiet niet op natuurlijk. Maar goed, er komt een moment dat je het in de gaten krijgt en dan is het gewoon een kwestie van keren. Zo komen we uiteindelijk via route 20,85,25 en de 34 aan de voet van de Rocky's terecht. Het heeft daar de naam Estes Park en het is er vreselijk toeristisch. Wel even wennen.
In het visitorcentrum vertelde men ons dat de weg door de Rocky Mountains vorige week al 3 dagen afgesloten is geweest. De meningen over het weer voor morgen zijn verdeeld. We wachten maar af.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!