MONUMENT VALLEY (6-10-2009)

Door jene - 07-10-2009 01:42 We zijn slim geweest. Men had voorspelt dat het vannacht zou vriezen dus om half acht in de avond hadden we de waterslang losgekoppeld en opgeborgen. Vanmorgen hier dus geen problemen van want het had vannacht inderdaad hard gevroren. Inmiddels begint de ochtend goed. Lekker zonnetje en windstil. De temperatuur is inmiddels aangenaam. We rijden vandaag naar Monument Valley. Vanaf Cortez volgen we de 160 en vervolgens de 41 die overgaat in de 162. Het is vandaag weer een verbijsterend mooie route vol met afwisselend en soms zeer indrukwekkend  landschap. Het weer werkt ook erg mee want het wordt steeds warmer. We maken diverse foto en filmstops. We rijden inmiddels in Indianengebied van de Navajo. Bij Twin Rocks is een restaurant en we besluiten daar de lunch te gebruiken. Was lekker.


We rijden naar Mexican Hat.. Vlak voor Mexican Hat staat een rots, een soort pilaar waarop een grote platte steen ligt. Die platte steen lijkt een beetje op een mexicaanse hoed en die rots wordt dan ook Mexican Hat genoemd.



De weg gaat hier over in de 163 en je rijdt dan al door Monument Valley, genoemd naar de verschillende rotspartijen die als ware monumenten oprijzen uit hun omgeving. Aan het eind van Monument Valley is een afslag naar het visitorcenter. Vlak voor je dat bereikt moet je een kassahokje passeren en wordt je verzocht 10$ te betalen voor de toegang van Monument Valley. Dat was nep want na een halve mijl kon je niet verder. Er stond een hotel en er was een restaurant en een grote souvenierswinkel. Het visitorcenter was nog in aanbouw. We vonden ons een beetje genept en beschouwen de 10$ maar als een bijdrage in de ontwikkelingshulp van de Navajo indianen. Terug naar de weg om aan de overzijde een camping op te zoeken. Staan hier nu op een plek zonder voorzieningen maar wel met internet. We redden ons er prima mee.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan