PAGE, LAKE POWELL (7-10-20098)

Door jene - A long time ago Het lijkt vandaag wel echt vakantie. Pas om 10.00 uur vertrekken we. We vervolgen de weg van gisteren richting Kayenta. Overal komen we nog monumenten tegen. Via de 163 over naar de 564 en vervolgens de 98. Zowaar een stukje van ongeveer 20 mijl dat we wat saai vinden en dat is nog zelden voorgekomen. De route wordt al gauw weer boeiend en rond de lunch zijn we in Page, onze volgende bestemming.We vestigen ons op Lake Powell Campground aan de Coppermine Rd te Page. Een veredelde parkeerplaats met water, electra en internet voor ongeveer 20$ per nacht. Zeer redelijk en de inrichting is in orde.Nadat we onze plaats op de camping hebben geregeld vertrekken we weer per camper naar Lake Powell.
Daar ligt het Carl Hayden Visitor Center. Wat info en dokumentatie opgehaald. Joke wil graag naar de rainbow bridge. Dat is de grootste klomp steen met een gat er in ter wereld, die op deze wijze een natuurlijke brug (?) vormt. Je kan er alleen komen met een boottocht van 51/2 uur. En mogelijk moet je dan nog een flink stuk lopen. Dat is nog niet geheel duidelijk, dat zoeken we morgen uit. Verder hebben we een tocht naar de Antelope canyon op het programma. Je kan daar niet zelfstandig komen dus dat wordt een tocht met een gids. Men is al een aantal jaren bezig met het bouwen van de Glen Canyon Dam en het bouwwerk is al aardig gevorderd. Een korte tocht naar het Lake Powell levert weer mooie plaatjes op.


Terug naar de camping waar Joke nog een tijdje (?) met nederlandse mensen spreekt waarvan ze een boekje over San Francisco en een map van deze stad meekreeg. Als we naar Fred en Els in Maarssen gaan zullen we het terugbezorgen. Ze wonen namelijk daar vlakbij in de bloemstede. We treffen de voorbereidingen tot het dinee en er valt wat computerwerk te doen. Morgen gaan we weer op avontuur, hier in Page.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!