GRAND CANYON NORTH RIM (9-10-2009)

Door jene - 11-10-2009 06:12

Opnieuw zijn we en uur vroeger omdat we ons hadden verkeken vanmorgen. Maar goed, beter te vroeg dan te laat zeggen we maar. We gaan vanmorgen naar de Horseshoe Bend. We zijn er rond half negen en het wordt meteen een flinke tippel berg op, berg af enz. Normaal een stevige wandeling maar voor mij een pijnlijke ervaring. Ik had helemaal niet op zo een tocht gerekend met deels mul zand, dus had sokken en sandalen aan mijn voeten. Eerst nadat we aan de klim begonnen merkte ik dat het schoeisel een verkeerde keus was. Mijn sandalen werkten als een soort zeef. Een hap zand er in, daarna het fijne zand er uit en de scherpe steentjes bleven achter. Voelde me bijna als een fakir. Maar goed, uiteindelijk na heel veel stoppen en sandalen leeg kieperen was de uitdaging overwonnen. De tocht op zich was de moeite waard, een prachtige lus in het water rondom een berg vormde een mooi hoefijzer.

Op weg naar de Grand Canyon was de volgende stop de Navajobrug. Eigenlijk zijn het twee bruggen. Een brug voor de voetgangers en een brug voor het overige verkeer. De bruggen liggen over de Glen canyon waarin de coloradorivier stroomt. Via de wandelbrug zien we tegen de canyonwand een condor heerlijk zitten zonnen. Het eerstvolgende uur was hij niet van plan op te stijgen dus zijn we uiteindelijk verder gereden. Geen vliegende condor op de foto maar wel een luie condor. Onze weg vervolgend komen we bij Cliff Dweller waar nog een paar rotshuizen stonden.



De Navajo indianen hebben er nu hun stalletjes om handmake artikelen aan de argeloze toerist te verkopen. Vreemde situatie. Toen Amerika werd ontdekt werden er kralen aan de indianen gegeven als ruilmiddel. Nu proberen de indianen kralen aan de toerist kwijt te raken tegen veel geld. In Motte vinden we een camping, midden in de natuur, dus geen voorzieningen en voor zo een camping vrij prijzig. We zijn er rond half twee en gebruiken daar de lunch. Dan rijden we van de camping af om de Grand Canyon te bekijken. We zitten aan de North Rim. Onderweg nog herten (mule deer) en een coyote gezien. Bij de North Rim de camper achtergelaten op een parkeerplaats en de trail gevolgd naar The Bridge Angel Point. Een pittige wandeling met stevige klimmetjes en prachtige uitzichten over de Canyon. Teruggekeerd nog een route gevolgd naar Imperial Point over een weg die beperkt werd tot verkeer van maximaal 30 ft. Wij zijn 25ft dus geen enkel probleem. Ook hier was het uitzicht adembenemend. Toen terug naar de camping. Onderweg nog veel herten ( mule deer ) gezien. Om half zes hadden we ons stekkie op de camping. Het was een mooie en vermoeiende dag geweest.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan