GRAND CANYON SOUTH RIM (10-10-2009)

Door jene - A long time ago

Vandaag bewust vroeg op. Om 7.15 reden we richting Grand Canyon naar de South Rim. We hadden de goede volgorde gekozen want komende woensdag wordt de North Rim afgesloten tot mei volgend jaar.
Om bij de South Rim te komen moet ongeveer 200 mijl worden afgelegd om op het punt te komen dat je op de South Rim recht tegenover de North Rim staat, hemelsbreed ongeveer 1 mijl. We rijden een groot deel dezelfde weg en zitten nog steeds in het indianengebied van de Navajo. Veel kraampjes langs de weg.


We zijn nog laat in de morgen in het park van South Grand Canyon aangekomen en rijden naar alle uitzichtpunten. Heel indrukwekkend. Bij het visitorcenter aangekomen is het een chaos. Er is geen touw meer aan vast te knopen. Grote verbouwingen waardoor vele toegangswegen naar het visitorcenter waren afgesloten. Was een weg open dat was het weer verboden behalve voor bussen. Weer een andere weg was verboden voor campers en overal stond aangegeven dat het verboden was om er te parkeren en het stond er desondanks overvol van geparkeerde auto's. Waar je uiteindelijk met de camper wel mocht parkeren bleef onduidelijk. Na wat heen en weer rijden zijn we uiteindelijk het park uitgereden en hebben een camping opgezocht. Redelijk duur en slechte faciliteiten. Omdat ik een antenneversterker heb kon ik uiteindelijk internetten maar normaal gesproken moest je buiten op een bank bij de receptie plaatsnemen om te kunnen internetten. Wat dat betreft zijn we goed uitgerust. Tot op heden hebben we alles nodig gehad wat we aan kleding, schoeisel en overige zaken bij ons hadden en we missen we zeer weinig. Dat is wel zo prettig.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!