SAN DIEGO (14-10-2009)

Door jene - A long time ago

Vanmorgen wakker geworden met veel vogelgeluid. Ik zie er velen nabij de camper. De mooiste exemplaren. Alleen al voorzichtig het keukenraampje opendoen om te kunnen fotograferen veroorzaakte een complete vlucht en geen vogel meer te bekennen. Een latere rondgang over de campground levert slechts 1 exemplaar op, maar wel een mooie.


Goed, we vertrekken naar San Diego met een zo goed als lege tank. Dat wordt dus tanken. De prijzen liggen hier echter van 0,50 tot 1 dollar duurder per gallon dan in het binnenland. Dat is wel even schrikken en uiteindelijk slikken want de tank moet toch weer vol. Joke had een leuke weg gevonden (de 78) maar die bleek erg bochtig met soms een recht stuk. En daar hoort dan uiteraard stijgen en soms dalen bij, anders was de weg mogelijk niet zo bochtig geweest. Het tempo ligt erg laag maar de route is mooi. Wie zien onderweg een grey heron, een aantal hoenderen of zoiets en er stak zoiets als een vos over de weg. Verder nog wat klein wild gezien. Erg leuk. Op de snelweg naar San Diego reed plotseling een politieauto van links naar rechts en van rechts naar links zwaaiend over de snelweg om het verkeer af te remmen. Er was wat verderop iets aan de hand geweest. Na dit schouwspel met verbazing te hebben waargenomen mochten we al snel weer verder rijden.Uiteindelijk komen we om bij half een op de camping San Diego RV Resort. We installeren ons, eten wat en lopen naar de metro. Die is ongeveer 10 minuten lopen van de camping. We kopen een 2 dagen kaart voor San Diego. Kost 9,00 $ per persoon en je mag dan gebruik maken van alle openbaar vervoer. Kunnen ze in Amsterdam nog wat van leren met hun ingewikkelde zone gedoe voor heel veel geld. Om half drie komen we er in de metro achter dat het in San Diego een uur vroeger is dan ons horloge aangaf. We hebben toch al wat gedoe met het begrip tijd deze vakantie, maar dit was een aangename verrassing. We verlaten de metro in de Old Town. Lekker gewandeld en vervolgens nog een stukje metro genomen naar Down Town. Vandaar een uur of 5 door de stad gelopen. Was aangenaam weer en we hebben ons prima vermaakt.

Terug met de metro gaf wel wat problemen, zoals instappen en dan de verkeerde kant op gaan, deuren die weigerden zodat je niet kon instappen en metro's die niet verder gingen zodat je moest uitstappen en weer de volgende na de volgende metro moest nemen. Ach dat hoort bij ons. Uiteindelijk waren we om 8 uur weer thuis en in het bezit van een uitstekende conditie zoals we beiden vaststelden. Morgen naar de Zoo.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!