DE KUSTWEG 4 (19-10-2009)

Door jene - A long time ago

Vandaag rustig aan. Het weer is opnieuw mooi. Vanaf de camping begint een trail rond Oceano Lagoon. We besluiten deze nog voor de koffie te gaan lopen. Het eerste deel was niet zo boeiend, erg veel meerkoetjes en verder veel begroeiing en een smal pad.


great blue heron

Halverwege staat er tussen het riet een grey heron te vissen. Hij stond daar doodstil naar ons te kijken en ik heb een paar foto's kunnen maken. Joke ging filmen hoewel het geen bewegend beeld was. Wel mooi natuurlijk. Verderop ziet Joke nog een havik en ik sta bij een groepje bomen stil waar een groep vogeltjes zich uitstekend vermaakten. Ze zaten echter geen moment stil, het leken wel vlinders. Ook zat een stevige begroeiing in de weg zodat geen enkel exemplaar fatsoenlijk op de foto was te krijgen. Wel wat nieuwe geel en groen gekleurde exemplaren kunnen bewonderen. Weer wat verder stond een aalscholver, de double-crested Cormorant, niet ver van de waterkant. Weer bij de camper bleek het inmiddels tijd voor de lunch.


Leuk jasje

Om half twee vertrekken we opnieuw, nu naar het strand. Op het strand bleek ook nog een camping te zijn gevestigd. Na betaling van 10$ mocht je op het strand rijden en op een afgebakend stuk strand, 3 mijl verderop, overnachten. Uiteraard geheel zelfvoorzienend. Omdat wij in een huurcamper rijden die toch wel wat weegt durven we het risico niet te nemen. Na een fikse wandeling waarbij veel steltlopertjes aktief waren met het verzamelen van voedsel, komen we weer terug op de camping. Het is half vier en we gaan vanavond bbq. Helaas slaat het weer om en is het afwachten of we inderdaad kunnen bbq of dat we iets in de camper gaan improviseren. Uiteindelijk kom je ook met een koekenpan erg ver, hoewel het geknoei met de bbq zo zijn eigen charmes heeft, voor wie dat zo wil zien. Het wordt dus geen bbq. Het was gaan regenen! Heel miezerig,maar toch.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!