DE KUSTWEG 5 (20-10-2009)

Door jene - A long time ago

We vervolgen vandaag onze route langs de kust. Onze eerste stopplaats voor de koffie was cayucos. We stoppen op een P aan zee en ik zie aan het strandje een aantal vogels. Terwijl Joke koffie zet ga ik op pad gewapend met fototoestel. Ik zie daar tussen de meeuwen een long billed curlew (een lang snavelige wulp) Omdat ik de zon tegen heb probeer ik mij tussen de zon en deze vogel te plaatsen, hetgeen lukte. Ik was zo vol aandacht dat ik niet in de gaten had dat er een flinke golf kwam aanrollen die mijn voeten, mijn sandalen en mijn broekspijpen overspoelden. Ik was dus onbedoeld nat geworden.


long-billed curlew

Aan die situatie viel op dat moment toch niets meer te veranderen zodat ik mij vol overgave concentreerde op het maken van de foto's. Geheel onverwachts poseerde er ook nog een little ringed plover voor de lens. Overeenkomstig zijn vermoedelijke wens heb ik hem enkele malen op de foto gezet. Terug naar de camper kon ik Joke van de vloer oprapen. Ze had alles door het raam van de camper gezien en was nog aan het nahikken van het lachten. Nadat ik sokken, schoenen en broek had gewisseld was ik echt aan koffie toe. De foto's waren geslaagd. We passeren enkele uitzichtpunten en stoppen bij Vista Elephants Seal. Er liggen daar een enorme partij zeeleeuwen. Als je er lang naar kijkt denk je aan een uit zijn voegen gegroeid blik sardientjes.Af en toe was er onderling wat strubbelingen. Wat dat betreft hadden ze wel wat menselijke trekjes. Ook hier weer een wulp gezien en enkele soorten meeuwen. We gebruiken daar de lunch en trekken weer verder over een steeds smallere, kronkeliger weg met veel stijgen en dalen. Voor de medepassagier prachtige uitzichten, voor de chauffeur enkel volle aandacht voor de weg. We belanden op een campground aan zee met een prachtig uitzicht maar zonder voorzieningen. Hier zie ik nog wat vogels die ik verder moet analyseren. Ook vliegt er een grote visarend over. Helaas wilde hij niet poseren. Joke gaat het eten voor vanavond voorbereiden. Ik loop nog een kleine trail die beneden bij het water en de rotsen uitkwam. Het werd een stevige klim terug. Op het pad ligt nog een flinke slang. Volgens mensen die het kennelijk weten is hij ongevaarlijk, hij was dood.

We eten vandaag buiten, genieten van het uitzicht en van de kou. Dus na het eten snel ruimen en naar binnen. Lekker warm.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!