DE KUSTWEG 6 (21-10-2009)

Door jene - A long time ago

Het is te merken dat we steeds noordelijker rijden. Het wordt een beetje najaar weer, temperatuur daalt zelfs tot net onder de 20 graden en de wind voelt koel aan. Palmbomen zie je steeds minder en cactussen zijn al geheel uit het beeld verdwenen. De route aan de kust blijft oppassen maar wel mooi. Rond 11 uur zijn we bij het Point Lobos Reservaat en we besluiten daar even de benen te strekken. We trekken wandelschoenen aan en ook de rugtas , gevuld met eten,drinken en anti hypo wordt meegenomen. Het wordt wat ons betreft een serieuze wandeling. En dat werd het ook. We komen in gesprek met de parkrancher en mogen zijn wandelkaart van dit gebied lenen.

Nadat we dat voorstel in overweging hebben genomen besluiten we hierop in te gaan en lenen zijn kaart. Al na 500 meter bereiken we de zee en worden verrast door 2 met elkaar zwemmende en spelende zee-otters. Even verderop tegen een rotswand aan zien we een grote spierwitte Great Egret, een soort ooievaar, maar dan anders. De foto is een mislukking, te ver weg, maar met de verrekijker was hij tot in detail goed te zien. We wandelen verder en zien een aantal harbor seals, een kleinere soort zeehond, zwemmen. De elephant seal wordt ongeveer 21 feet, de harbor wordt ongeveer 8 feet. Een duidelijk verschil. We zien veel aalscholvers, de pelagic cormorant (phalacrocorax pelagicus). Ook op de rotsen zien we nog een aantal steller's , dat zijn eveneens zeeleeuwen. Later komen we tijdens onze wandeling nog een grey heron en een white heron tegen, een soort reigers. Ze stonden met elkaar te vissen, was een leuk gezicht. Tijdens onze trip komen we een vrouwelijke parkrancher tegen die we aanspraken voor het vervolg van onze route. Ze was zo blij dat ze werd aangesproken. We kregen prompt ongevraagd een hele verhandeling over zeeleeuwen en zee-otters, alsmede wat ze eten, hoeveel en waarom ze gingen slapen, of zoiets. Voor we het park verlieten werden we nog verrast door een Red-shouldered hawk, prachtig om gedetailleerd door de verrekijker te zien maar als we dichterbij kwamen vloog hij steeds een stukje verder en bleef daarmee buiten fotobereik. Jammer. We brengen de geleende kaart terug en kopen er zelf 1.Drie uur later naderen we vermoeid de camper en worden nog verrast door 2 vogels die luisteren naar de naam Phainopepla (phainopepia nitens). Soms niet te geloven,die vogelnamen.

We vervolgen onze route en in Monterey vullen we de voorraad bij. Ook blokkeer ik nog een politieauto die bij de inrit van een snelweg stond. Joke vraagt hen naar een camping. Ze zijn zeer behulpzaam maar ik mocht de weg niet terug. Dat werd dus een stukje omrijden. Toch aardig, die agenten. Uiteindelijk komen we voor veel geld op een camping in Marina terecht. Maar ze hebben daar internet, dus het wordt nog een avond hard werken.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!