SAN FRANSISCO 1 (23-10-2009)

Door jene - A long time ago

We vertrekken en komen een uurtje later in San Fransisco aan. Het was erg druk richting Golden Gate Bridge. De truc is om een (smalle) lane te volgen en met goed sturen hierop te blijven. Voor de rest trek je je niets van het overige verkeer aan. Die zorgen gewoon voor zichzelf. En met dat recept gaat het wonder boven wonder goed.


De golden gate bridge

Joke had zich erg op de Golden Gate Bridge verheugd en was ook in alle staten van enthousiasme toen we er overheen reden. En inderdaad het heeft wel iets. Ongeveer 10 mijl voorbij de brug vonden we een camping op de lucky drive. Ze hadden nog een plekje voor ons met elektra en wifi, dus hadden we internet. We verlaten de camping na de lunch en gaan per boot naar San Fransisco. Een leuke ervaring en zelfs anti-boot Joke had er schik in. Het was dan ook prachtig weer en erg leuk om op deze wijze San Fransisco te benaderen.


Alsof we weer in China waren

In San Fransisco de benenwagen geactiveerd en uiteindelijk in Cinatown terecht gekomen. Als je daar wat koopt krijg je nooit meer je geld terug en mag je alleen binnen 5 dagen omruilen tegen een vermindering van het oorspronkelijke aankoopbedrag met 20%. Verder gaan ze uit van niet bestaande hoge bedragen waarop dan van alles kado wordt gedaan (?). Dus mocht je daar terecht komen, koop er nooit. Bij een eenvoudig restaurant hebben we slecht gegeten. Dat hoort ook bij het reizen. Ook een ervaring is het reizen met openbaar vervoer. Wij konden onze camping, die ongeveer 10 mijl buiten San Fransisco ligt, met bus 70 en bus 80 bereiken. Dus op zoek naar bus 70 of 80. Kwestie van vragen, wordt vervolgens keurig uitgelegd, dus moet een makkie zijn. Helaas raken we het spoor bijster dus vragen opnieuw. Krijgen opnieuw een route, maar niet dezelfde. Kwestie van volgen, maar helaas, we raken opnieuw het spoor bijster. Opnieuw informeren en jawel hoor, weer een andere eindbestemming. En vraag je het de bus- en of trambestuurders dan hebben ze of nooit van bus 70 of 80 gehoord of ze geven allen trouw steeds een andere eindbestemming. Hoewel we zo wel wat van San Fransisco zien waren we het rond half negen echt zat. We besluiten een taxi te nemen. Duurde tot half 10 voor we er in geslaagd waren een taxi te vinden. We hadden er plots 3 tegelijk. Zo gaat dat. De taxichauffeur die we uiteindelijk aanspraken was een chinees die nauwelijks amerikaans verstond. Hij wilde alleen maar een eindbestemming van ons horen maar begreep ons niet indien die werd verteld. Uiteindelijk een visitekaartje gevonden en overhandigd en na uitvoerige bestudering deelt hij ons mede dat hij niet aan die rit begon. Het loopt inmiddels tegen 10 uur. We vinden opnieuw een taxi die ons verzocht direct in te stappen. Vervolgens begint hij te rijden en vraagt ons om de eindbestemming. Nadat hij die had gehoord stopte hij onmiddellijk en deelt mede niet buiten San Fransisco te rijden. Daar stonden we weer en het werd steeds later. We staan nu voor een hotel en Joke vraagt daar naar een taxi die wel buiten San Fransisco rijdt. Nadat hij onze eindbestemming weet roept hij een chauffeur van het hotel op die bereid is ons naar de camping te brengen voor 65$ . Voor een gemiddelde taxirit in San Fransisco ben je tussen de 10 en 15 $ kwijt en de bus brengt je voor 5$. Het was dus wel even slikken en doorgaan met ademhalen. Maar goed het is inmiddels al half 11 dus we nemen zijn aanbod aan en komen om ongeveer 11 uur vermoeid op de camping aan. Hopelijk verloopt het morgen wat vlotter.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!