SAN FRANSISCO 2 (24-10-2009)

Door jene - 25-10-2009 07:14

We gaan vanmorgen met bus 70 naar San Fransisco. Ook een nieuwe ervaring. Je krijgt te horen hoeveel het kost, je betaald en krijgt vervolgens geen wisselgeld terug. Wel gaf de chauffeur de tip dat we ons in het vervolg best konden uitgeven voor bejaarden (65 jaar of ouder). Dat scheelde in de prijs. Was wel even slikken zo een compliment op de vroege ochtend. Maar goed, we komen in San Fransisco aan en gaan eerst naar Chinatown waar ik van Joke een Nikon P90 krijg. Een prachtige reiscamera met weer meer zoom (24x) dan de vorige.



Vervolgens gaan we naar The Stinking Rose, een erg bekent restaurant in San Fransisco waar alle gerechten met knoflook worden bereid. Men heeft er zelfs garlick ijs. We hebben er lekker gegeten. Vervolgens gebruiken we opnieuw de benenwagen en komen al snel tot de conclusie dat we nog 5 dagen nodig zullen hebben om een redelijke indruk van San Fransisco te krijgen. We nemen dan ook een tourbus die ons de belangrijkste delen van de stad laat zien.



Daarmee is de middag voor het grootste deel voorbij en stappen we in de buurt van de halte voor bus 70 en 80 uit. We kunnen de halte echter niet vinden en vragen het aan iemand in een naburig hotel. Die verwijst ons naar een halte waar veel trollybussen stoppen. Bij de halte weten de wachtende personen niet beter of hier stoppen uitsluitend trollybussen. We vragen het aan de chauffeur van een bus en die zei, stap maar in want je verspilt mijn tijd. Ik breng je wel 2 haltes verder dan kan je daar de juiste bushalte vinden. Gelukkig zat er een vrouw in de bus die ook bus 70 of 80 moest hebben. Ze bood aan ons verder wegwijs te maken. Zodoende ging het uiteindelijk vlot en waren we rond 6 uur weer op de camping. Ik heb daar eerst nog met de camera gespeeld totdat de batterij leeg was en rond 8 uur hebben we toast met kaas gegeten. Daarna werken aan de foto's en de weblog. Morgen gaan we San Fransisco weer verlaten.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan