KINGS CANYON (29-10-2009)

Door jene - 30-10-2009 05:21

We gaan vandaag een mooie route rijden. We vertrekken van de camping en rijden op de 180 door Sequoia nationaal forest en vervolgens rijden we de Kings Canyon in. Aan het eind van de Kings Canyon houd de 180 op. Het is een mooie route door berenland. We moeten dezelfde route terugrijden, die ook nu nog steeds mooi is. We komen onderweg al regelmatig de Sequoiaboom tegen.



Dat zijn gigantische bomen die tot de grootste bomen ter aarde worden gerekend. Teruggereden vervolgen we onze route door het Sequoia park. Ook hier biedt de natuur weer pracht en praal. Het weer werk ook mee, koud maar zonnig. We besluiten om de route te vervolgen die geschikt is voor auto's tot 22ft. Het scheelt maar 3 ft (ongeveer een meter) dus dat moet wel kunnen. Blijkt uiteindelijk bij het waarschuwingsbord dat de 22ft is bepaalt omdat de wegen smaller worden. Nu denk ik dat je bij smallere wegen niet een lengtebeperking maar een breedte beperking moet opleggen. Maar ja, zal wel een Amerikaanse wijze van denken zijn. En we zijn nu hier te gast dus rijden deze route uiteindelijk wel. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. De weg was schitterend. Het moeilijkste moment was dat we tussen twee Sequoiabomen moesten rijden die inderdaad redelijk dicht op elkaar stonden. De hindernis werd genomen en met succes. De weg werd daarna steeds beter maar ging nogal fors naar beneden. Er stond dan ook een bord om in de 2e gearing te rijden en later zelfs in de 1e gearing. Normaal kan je bij een auto terug tot de eerste versnelling. Onder de eerste versnelling heeft deze auto nog 3 versnellingen die vooral in de bergen kunnen worden gebruikt. Die worden aangeduid met gearing 3,2 en 1. Lager dan gearing 1 kan dus niet. Het voordeel van deze versnellingen is dat je langzamer naar beneden gaat, dus minder hoeft te remmen zodat de remmen niet oververhit raken bij langdurige afdalingen en steile afdalingen. Op deze route hebben wij voor het eerst langdurig gebruik moeten maken van 2e en 1e gearing. De omgeving werd er alleen maar mooier door. In Three Rivers vinden we een camping die wifi heeft zodat er volop gebruik kan worden gemaakt van internet.


De eerste prijs is een eikel. Vooralsnog heb ik hem met ruime voorsprong gewonnen.

Terwijl Joke zich laat inschrijven parkeer ik de camper alvast op een plekje. Helaas niet zonder gevolgen want ik rijd een behoorlijk gat in de achterwand. Weet nog niet hoe het kon gebeuren. Zet wel een domper op zo een mooie dag.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan