dag 10 ( 10-10-2009)

Door jacq en joke van eldert - A long time ago Vanuit Cortex vertrokken naar Monument Valley. eerst voert de landbouw nog de boventoon maar algauw wordt het gebied kaal, droog , ruig en verlaten , met hier en daar een caravan. Armoede troef in dit gebied wat valt onder het Navajo Reservaat , een indianen staat midden in de staat Arizona, met eigen wetten. Het betreden van dit gebied kost je $6 per persoon per dag ongeacht of je wat bezoekt want daarvoor moet je ook weer apart toegangsgeld voor betalen. Ook de instelling van de mensen is duidelijk anders waren de toiletten in de nationale parken super schoon , in Navajo land is dit toch wat anders.
De four Corners , de enige plaats in de VS waar 4 staten bij elkaar komen kun je rustig praten van 1 grote souvenierswinkel.
De aanrit naar Monument Valley is prachtig , net of je zelf in de western ziet , waar ieder monent de cowboys en indianen je pad kunnen kruisen.
Op aan raden van de ( eigen blanke guide in het visitors centrum) geen jeep safari gedaan , maar zelf met de huur auto over het parcours van zandwegen gereden. (is bij droog weer uitstekend zelf te doen). Je krijgt prachtige doorkijkjes op de torenhoge rots formaties die hier in het woenstijnlandschap staan.
aaansluitend de wild cat trail van 5 km gelopen om zo'n hog oprijzende rotsformatie , maar dan voel je je klein.
Door gereden naar het hotel in Kayenta.Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!