Dag 11 ( 11-10-2009)

Door jacq en joke van eldert - A long time ago Vanuit Kayenta op weg naar Page . hier zouden we 6 nachten blijven , enerzijds om een rustpunt in te bouwen , anders zijds om te trachten toegang tot de Wave te krijgen. De Wave is een zeer foto genieke plek, die helaas alleen met een " permit" bezocht mag worden. En ... er worden dagelijks maar 20 personen toegelaten. 10 plaatsen zijn via internet te bemachtigen via loting en 10 's morgens bij een visitors centrum. Bij de internet loting was ik voor 3 dagen reeds uitgeloot ( tussen de 100 en 200 aanmelding, dus veel kans maak je niet) en we zij bij 1 loting ter plaatse geweest en daar stonden 140 man voot 10 kaartjes.
Maar gelukkig hadden we nog een aantal andere dingen die we wilden bezoeken dus gevuld zouden we dagen toch wel krijgen.
Vanuit Kayenta rijdt je door een kaal en verlaten alndschap met hier en daar een boerderij en wat koeien.
Net te zuiden van Page , ligt de horseshoe bend, een gigantische lus in de Colorado rivier.
Vervolgens zijn we nog verder naar het zuiden gereden om over de Navajo brug te gaan en bij Lee's Ferry bij de Colorado river te kunnen komen en een wandeling te maken door de Cathedral wash. Dit laatste is een zeer nauwe droge rivier bedding met prachtige vormen en kleuren tussen de hog op rijzende wanden. Hier en daar een klauterpartij om een droog gevallen waterval te passeren.

Vervolgens terug naar Page voor de overnachting. Hoewel Page nog geen 5000 inwoners heeft staan er wel 12 verschillende kerken, een gevolg van mensen die van heinde en ver kwamen om in de jaren 1960 tot 70 de stuwdam te bouwen.
Page ligt aan Lake Powell en prachtig stuwmeer waar je goed met een boot of kano uit de voeten kan, er zijn ook volop mogelijkheden om te zwemmen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!