Santa Maria - Salinas - San Francisco

Door Koen, Luuk, Anita en Hans - A long time ago Hoi, daar ben ik weer! Santa Maria werd door de lange reis die dag langs de mooie, grillige kust slechts een stopover. Het oude sfeervolle hotel bood na de lange reis een goed bed. 's Avonds laat aangekomen, gegeten en meteen naar bed. De dag erop naar Salinas, relatief klein stukje rijden naar een hotel iop een industrieterrein. Tsja, het kan verkeren. Inchecken, koffers uitladen en vervolgens naar Monterey (aan de oceaan). Leuke plaats met veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel visrestaurantjes. Het meeste ervan in in oude sardientjes-verwerkings fabriek. Mooie oude pakhuizen en authentieke huisjes. Leuk daar op ons gemak rondgelopen en koffie gedronken.
De volgende dag zijn we op weg naar San Francisco gegaan nadat we de 17 mile drive hebben gereden. Helemaal langs de kust, zeer riante huizen, golfbanen en strandjes met rotsen waar de zeehonden/robben lekker liggen te zonnen. Mooi tochtje. Daarna gas erop en op naar San Francisco, over de Oakland Bay Bridge de stad in, heuevel op, heuvel af, dwars door het centrum (zonder TomTom want door de hoogbouw "flipte" het navigatiesysteem. Dan maar op goed geluk, ouderwets met de vrouw als navigatie-muts. Ging verbazend ruzieloos! Rond 14:00 uur aangekomen bij het hotel, inchecken en vervolgens de auto vaarwel gezegd. Te voet (pffff, wat een heuvels, de traverse kan er nog wat van leren lijkt lungendonk tot de 16e macht wel, zo stijl) naar het verkooppunt van de Munipas, een 3 daagse pas voor het openbaar vervoer halen. Daarna met de cable-car naar een restaurantje dat we eerder haden gezien. Een retro diner. Lekker steak, garnalen, hotdog gegeten. Tenslotte met de bus terug richting hotel en Japantown bekeken. Luuk flipte bij al de manga's, koen bij al de collectibles die er te zien (en natuurlijk ook te koop waren). Nog een koffie/cola gescoord en lekker in de avondzon genuttigd. Pinnen ging ook goed, geen pas ingeven, slechts pincode en bedrag! Wilde $40000 uit de muur halen maar toen bleek de pin niet goed te zijn (let wel, we hadden nog steeds geen pasje ingevoerd). Zegt het machien: wrong code......return card.......wij verbaasd want we hadden nog geen pas ingevoerd. Bleek er nog een visa in te zitten! Morgen even terugbrengen, is Wong, of Sjeng ook weer blij!
Morgen naar Pier 39, Alcatraz en het Japanes Centre tegenover het hotel want dat was vandaag gesloten wegens een besloten feestje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!