Zion Park - Bryce - Capitol Reef

Door Jan & Joke Kruiver - 12-05-10 06:58

10 Mei  Bryce Canyon.

Vanmorgen op tijd vertrokken.
Na het betalen van 15 dollar om begeleid door de 1711 meter lange donkere tunnel te mogen, omdat we hoger zijn dan 12 feet. Het tegenkomende verkeer wordt dan nl tegen gehouden zodat je in het midden van de tunnel kan rijden, je wilt van je camper geen cabriolet maken.
Aan de andere kant van de tunnel was het gelijk WOUW. The Great Arch of Zion.  Wonderlijke rode rots formaties versteende zandduinen waarvan de spectaculairste  Checkerboard Mesa is. Een grote crèmekleurige berg met een geruit oppervlak als van een dambord.


Checkerboard Mesa

In MT. Carmel nemen we de US 89 een scenic byway.  We zien nu groene weilanden met koeien. Hier woonden de vroege pioniers.  Door het dal loopt de Sevier River. Deze kronkelt zich door de weilanden. De bedoeling om naar de Cedar Breaks te gaan kan helaas niet door gaan omdat de weg nog afgesloten is. Af en toe moeten we onze reis bijstellen.

Highway 6  We vallen weer om van verbazing, de Red Canyon. Opnieuw een sprookjesachtig decor  van rode bizarre rotspilaren  met hoodoos. Verder rijdend gaan we door 2 rotspoorten boven de weg.  Er zijn fietspaden om met de fiets het park te verkennen. We vragen ons iedere keer af wat voor moois staat ons nu weer te wachten, mooier kan het toch niet.


Bizarre rotsformatie in warme rode kleur in de Red Canyon


Door de rotsen van de Red Canyon

En dan is daar Bryce Canyon. Eigenlijk is het geen canyon want  de anderen dalwand ontbreekt. In het midden van de vorige eeuw verkenden de mormonen dit gebied. Ook de veefokker Ebener Bryce noemde dit park een chaos van rotsen.
Een verschrikkelijk oord om er een koe te verliezen. Later is dit park naar hem vernoemd.


Grilig gevormde torens (door de erosie) in een prachtig kleurenpalet in het Bryce park
met de sneeuw op de achtergrond.

We zijn eerst doorgereden naar de camping Sunset campground. Na de lunch de shuttle gepakt om 2 trails te gaan lopen. De eerste was de Queen’s Garden trail je daalt eerst af  en komt dan in het Labyrint. Een mooie  pijn in je nek wandeling tussen de steile wanden met zijn mooie kleuren en pieken in grillige vormen. De wandeling gaat over in de Navajo trail. Het laatste stuk gaat  zeer steil omhoog. Zeer voldaan kwamen we bij het Sunset Point terug. De shuttle  bus gepakt om naar het Bryce Point te gaan. Van welk point je ook kijkt het is overal mooi.


Rond 19.30 uur weer naar het Sunset Point voor de zonsondergang. Spectaculair.

Klinkt zeer eentonig maar weer een Gouden Dag.

 

11 Mei   Capitol Reef.

Het was erg koud vannacht de extra dekbed  moest op.  Vandaag hebben we een sneeuwdag gehad.
Het begon al bij het vertrek.  Onderweg begon het steeds harder te sneeuwen en het was zeer koud.


Highway 12  een weg door de woeste streek van Zuidelijk Utah.

In deze streek streken in 1875 de Mormonen  neer.
Een afwisselend landschap van landbouw grond dan weer  ruige steenwoestenij overgaand in vriendelijke hellingen. Het enige wat tegen is is de sneeuw. Bij het visiter Centre naar het weer gevraagd en dat ziet er niet goed uit.
En dan is daar de smalle Escalante Canyon. Opnieuw alleen maar filmen en fotografen.
Een nieuwe weg brengt ons omhoog naar 3000 meter.
Veel  uitzichtpunten alleen we zien niets door de sneeuw. 

 
De Boulder Mountain op ca 3000 mtr hoogte.

Gelukkig is het op 2000 meter droog en zonnig. Iedereen roemde over de Fruita camping in Capitol Reef. Eerst naar het V. C. die belde voor ons naar de camping en jawel hij was om 14.30 uur al vol. Gelukkig is er aan de overkant van het V.C. een camping. Daar ons aangemeld en de plaats gereserveerd en op weg naar  Fruita voor de Scenic Drive.

Dit vroegere mormonenstadje ( ligt op 1680 m.) kwam rond 1885 in ontwikkeling met 12 families en zij legden zich toe op de fruitteelt. Abrikozen, appels perziken en kersen. Tot op heden  zijn de boomgaarden er nog.

Capitol Reef ligt in  Wayne  County en is  sinds 1971 Nationaal Park.

Scenic Drive voor 5 dollar mag je deze weg rijden.
Steile rotswanden in marmerdessin.
Gekke gaten in kale stenen door de overstromingen gevormd.

Fantasierijke namen hebben ze bedacht. Chimney Rock, Golden Throne, Castle, The Twins, Egyptian Temple.


The Castle


The Scenic Drive in het Capitol Reef

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!