Antelope Canyon (jeep), 13 april 2010

Door Anneke en Aart van den Berg - 14-04-2010 05:52
Vandaag hadden we de jeeptour naar Antelope Canyon. We werden opgehaald op de camping en vandaar werden we naar de organisatie gebracht die deze activiteiten organiseert. Ook daar had ik weer het probleem van een weigering met de credit card. Dus maar in kontanten betaald. We hadden geluk. We gingen met twee hoge trucks. Achterin stonden 2 banken ruggelings en daar mochten de gasten op plaatsnemen. Wij kregen de stoel van de bijrijder. Na ongeveer 15 minuten kwamen we aan bij de canyon die extreem hoog en smal bleek te zijn en door de inschijnende zon prachtige effecten gaf. Onze begeleider, een Navajo-indiaan, bleek over veel humor te beschikken. Ook wist hij precies waar je moest gaan staan om de beste foto’s te maken. Anneke zat bij hem in de auto en omdat ze had verteld – hij vroeg er naar – dat ze wat last had van de nek, heeft hij veel foto’s vanaf de juiste positie genomen. Prachtige effecten gezien. Hopelijk komen ze ook zo uit op de foto.
 

 
’s-Middags zijn we naar een Navajo-dorpje geweest. Klein, maar toch een beeld gekregen hoe de Navajo’s hebben geleefd en sommigen doen het ook nog zo. Wse hebben geleerd dat er verschillende hutten voor mannen en vrouwen zijn. Mannen leven in afgeronde hutten en vrouwen leven in hutten met een puntdak. Beide typen zijn gemaakt van dikke takken, dicht gesmeerd met klei van het zand, dat ze hier in overvloed hebben.  Deze hutten heten hogan. Dan hebben ze ook nog een klein bol hutje op dezelfde manier gemaakt, dat wordt gebruikt als sauna. De naam is niet geheel duidelijk, maar laten we ze maar swet largest noemen.
 
 


 
Anneke wilde naar Page lopen, maar na een paar mijl kwam ze daar toch op terug. We hebben de was gedaan en hebben nog een keer uitgebreid van het zwembad genoten.
 
Vanavond wilde we BBQ-en, maar er is weer veel wind, dus wordt het pizza. En morgenvroeg gaan we op weg naar de Grand Canyon. Ongeveer 250 kilometer. Daar blijven we 2 nachten.
 
Opmerking: Als er foto staat, dan wil dat zeggen dat ik nog een foto moet invoegen. Met deze slechte internetverbinding lukt het nog net om tekst op te slaan in de weblog, maar foto’s invoegen lukt niet. Dat doen we later als we betere omstandigheden aantreffen. Als het gelukt is dan geef ik dat wel aan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan