27 april 2010: Death Valley National Park = dag 6

Door Daniels - A long time ago

Vandaag opgestaan om 7uur, ontbijten en om 8:30uur reden we de camping af, (Tillie Creek Campground) een leuke camping, onder een boom, eenvoudig maar goed.

Op weg naar Death valley. Getankt bij een oud stel wat niet bijzonder vriendelijk was, hier hebben we maar geen koffie genomen, daar de pot waarschijnlijk s’morgens vroeg al gezet is  en er bijna geen klanten zijn geweest, dus ouwe meuk.

Bij de volgende stop voor koffie, hadden we geluk want bij de Freeway (een soort klein hamburgertentje in het benzinestation) krijgen we gratis een ontbijt. Nou en daar zeggen we natuurlijk als Nederlanders geen nee tegen.

We rijden een schitterende weg, waar het steeds warmer wordt, en besluiten tegenover een KOA camping, die overigens midden in een bloedheet en geen schaduw kennend Panamint Springs ligt, koffie te gaan drinken. Het dorpje is ook niet meer dan een eettentje en een benzinestation.

De koffie in Amerika als je small besteld, is dit net zo veel als bij ons 3 koppen koffie, maar dat even tussendoor.

Het is omstreeks 1uur als we daar na een kop koffie en een salade te hebben genuttigd weer verder rijden. Over een pas van 1700mtr die ons uiteindelijk in Death valley brengt.

Dit park ligt in een van de onherbergzaamste en heetste woestijngebieden ter wereld.

Dit Park heeft een oppervlakte van 13.000km2!

Miljoenen jaren geleden was Death valley vermoedelijk een gebied dat uit brede dalen en lage bergen bestond. Na de ijstijd veranderde het laaggelegen gebied in een binnenzee.

Het water verdampte geleidelijk, zodat het gebied tot een woestijn werd getransformeerd, met zoutvlakten, unieke rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Er valt jaarlijk minder dan 5cm regen in Death Valley. Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 50ºcelsius!

Het was ook vandaag bijzonder winderig en erg heet, zo’n 35 ºcelsius.

In Badwater ligt het laagste punt van Death Valley, 86 mtr onder zeeniveau het laagste punt in heel Noord-Amerka. Hier hebben we over de zoutvlakte gelopen, in een zinderende waas van hete lucht.

Uitendelijk rijden we Death valley uit en gaan naar een camping in Tecopa Hot Springs.

Camping stelt niets voor, op een klein terrein met gravel is de camping gesetteld.

Het is inmiddels 6uur en we hebben geen zin om door te rijden en besluiten hier toch maar te gaan staan. Er staan maar een paar andere RV’s en er is een mineraal water bad, waar ik lekker even in ga liggen en het ontspant onmiddellijk.

Ook dit was weer een heerlijke dag, veel gezien ook.

Deze dag hebben we 283 miles gereden, is 450km!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!