29 april 2010: Van Lake Havasu via Sedona naar Flagstaff = dag 8

Door Daniels - 01-05-2010 19:00

Op dezelfde tijd opgestaan, ontbijt en voor half negen al op pad.

Vandaag is het een eindje rijden, we gaan via de 95, langs de mooie Colorado rivier, daarna een stukje saaie weg, via de 72.

Daarna wordt het een stuk mooier, we komen dan graslanden tegen  ranches, bloemen, cactussen en rode bergen . We zitten nu al in de staat Arizona. Via de 71 rijden we Prescott National Park binnen. Mooie weg ook weer, dan is onze bestemming het “Spookstadje” Jerome.

Dit stadje is in 1867 opgebloeid daar er koper werd gevonden, al snel kwam van heide en verre de avonturiers hier naar toe, om in de mijnen hun geld te verdienen.

Na enkele fatale ongelukken in de mijn en een aantal overstromingen, verlieten de inwoners na de sluiting van de mijn in 1935 dit stadje. Het veranderde uiteindelijk in een “Gohsttown”.

Zo’n 25 jaar geleden werd Jerome herontdekt door een aantal kunstenaars die zich hier vestigden, en nu is het een gezellig kunstenaarsdorp.

Het is een leuk dorpje om een even te kijken, maar het is daar heel koud en winderig.

Niet veel later begint het dan ook te sneeuwen, daar sta je qua temperatuur niet van te kijken.

We rijden verder en gaan op weg naar Sedona, via de alt 89, prachtige mooie weg en rode hoge bergen duiken op. Wij willen na Sedona een camping opzoeken en rijden verder, er staan op de kaart wel wat campings getekend, maar we zien ze niet.

Het is inmiddels al 5uur en het is opnieuw beginnen te sneeuwen. We rijden nu de bergen in maar geen camping. Na zo’n 50 km, gaan we voor Flagstaff naar rechts, naar een meer “Lake Mary”, hier zal vast wel een camping zitten zoals op de kaart aangegeven.

Maar ook hier niets te zien, het wordt later en later en de stemming wordt er ook niet beter op, dus we besluiten dan maar weer terug te keren naar Flagstaff, want volgens de KOA campinggids moet er net na deze stad een zijn.

Om 7:30uur is het donker als we de stad inrijden, we rijden alle wegen af, echter niets te vinden. We zijn het intussen zo zat dat we bij een benzinestation vragen of er ergens een camping zit. Hij weet het ook niet en we rijden verder de stad uit al een stukje op weg naar de Grand Canyon. We zien dan rechts een soort bejaardenoord met kleine huisjes en we zetten hier onze camper op een rustige plekje neer, buiten vriest het inmiddels, we zitten op een hoogte van boven de 2500mtr!

Erg gezellig is het dan ook niet meer en we eten snel iets in de camper, we gaan vroeg naar bed, gelukkig hebben we verwarming en een generator aan boord.

Na een uur begint ineens een alarm in de camper af te gaan, het is de koolmonoxidemelder.

We krijgen het ding niet uit en Johan gaat kijken in het instructieboek, we moeten alles ontluchten, het kan van de uitlaat van de generator zijn.

Lekker bij min 3, dus daarna is het koud in de camper en gezien onze 4 dunne dekens het niet warm genoeg krijgen, zetten we de kachel ook s’nachts laag aan. Dit scheelt wel en het wordt gelukkig wat warmer. Het alarm is niet meer afgegaan en we hebben toch nog wat kunnen slapen.

Een vervelend einde van toch een leuke dag.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan