30 april 2010: Van Flagstaff naar de Grand Canyon = dag 9

Door Daniels - 01-05-2010 19:01

We worden wakker om 8uur en ontbijten. We rijden om 9uur weg van onze illegale slaapplek. We rijden via de 180, de sneeuw ligt nog op de weg, zo’n 70 miles naar Tusayan.

Hier ligt het bezoekerscentrum en Imax-theater van de Grand Canyon National Park, de zuidingang. Om 10uur arriveren we daar en gaan ook even tanken, we nemen daar een flinke koffie met cake. De lucht is gelukkig weer geklaard en we genieten weer van de vakantie.

We krijgen ook een foldertje bij het benzinestation van een helikopter vlucht boven de Grand Canyon. Lijkt ons wel heel mooi om te doen en we gaan eens kijken.

Het is best een dure aangelegenheid, maar we zijn maar een keer hier en een helikoptervlucht stond nog altijd op mijn lijstje van “nog ooit een keer te doen”.

We boeken een toer om 1uur, van 55 minuten dan vlieg over de hele Grand Canyon.

Om half een krijgen we nog een instructie van 10 minuten te zien en nog voor 1uur stijgen we rechtstandig op. Er kunnen 6 passagiers mee, we gaan nog met 3 anderen de lucht in.

We hebben een heel goed zicht, er zitten grote ramen in, zowel voor als opzij, als boven.

De Grand Cayon is een door de Colorado rivier gedurende miljoenen jaren uitgeslepen rivierbedding of kloof van 16 kilometer breed.

De vlucht is geweldig, prachtig zicht over de kloof en rivier, het lijkt soms of de helikopter bijna stil staat boven het gebied.

Het is zeker de moeite waard geweest en prachtige ervaring rijker.

Om 2uur zijn we terug en rijden dan door naar het centrum van het park.

We laten ons afzetten met de shuttle bus bij Bright Angel Lodge, is het begin van een wandeling, een stukje Rim Trail naar het Maricopa Point. Dit is een verhard pad wat langs de kloof over de totale lengte voert, met veel mooie uitzichtpunten.

We lopen ook nog per ongeluk een stukje van de beroemde Bright Angel Trailhead, dat je via smalle paden totaal 15 km naar beneden de Canyon invoert, deze tocht neemt 6 tot 9uur in beslag en heeft een stijging van 945 meter. Het vervelende is dat je eerst daalt en op de terugweg moet je dus omhoog. Zo ver zijn we niet gegaan hoor, we zijn na een half uur afdaling weer omhoog gelopen.

Na het verharde pad te hebben gevolgd, pakken we de shuttle terug naar het parkeerterrein en om half zeven komen we terug in Tusayan.

Hier gaan we op de enige RV camping staan, deze heeft nog genoeg plaats, met als uitzicht de achterkant van de winkels en eethuisjes in dit plaatsje, maar ja we hebben in ieder een plek!

We gaan lekker douchen en Johan kookt chili con carne, heerlijk.

Het koelt ook hier weer af en we zetten de kachel weer aan.

Morgen gaan we nog een wandeling doen, we moeten nog even kijken welke.

Maaike ik hoop dat je een leuke Koninginnedag hebt gehad, voor ons is het in ieder geval een geslaagde dag geweest.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan