2 mei 2010: Van Grand Canyon naar Page/Lake Powell = dag 11

Door Daniels - A long time ago

 We staan om 7uur op, zitten aan het ontbijt als onze schoonzus Joke belt. Hardstikke leuk dat ze even belt hoe het met ons gaat, ik hoor dan dat het in Nederland nu regent, na een paar mooie weken van zon. Ik vertel dat we het heel goed maken en ze volgt ons via de weblog van Tioga tours.

We vervolgen ons ontbijt en gaan na 8uur op weg via de grand Canyon, waar we nog een aantal mooie overzichten krijgen. We rijden via de 64 , nog steeds in de staat Arizona, daarna de 98 vanaf Cameron naar Page. We rijden door het gebied van de Navajo indianen, met hun kleine stalletjes langs de weg. Mooie rode rotsen , mooie vergezichten, dus alweer een leuke rit.

Na de gebruikelijke koffiestop zijn we om  half twaalf al in Page.

Page ligt aan Lake Powell een gigantisch groot meer als gevolg van de Glen Cayon stuwdam in de Colorado rivier. We hebben eerst boodschappen gedaan bij de Wallmart, een gigantische grote winkel waar ze echt van alles hebben, ook zelfs autobanden, kleding en electronica en ga zo maar verder.

Na twee Big Angus broodjes bij de MacDonald (ja, ja fastfood) te hebben genuttigd hebben we de camping opgezocht, Page-Lake Powell campground. Voor morgen hebben we gelijk bij de receptie een tour geboekt naar de Antelope Canyon. Om 9:15uur worden we opgehaald voor een 2uur durende tocht.

Het is nog vroeg en we besluiten Page te ontdekken, deze stad ligt op 1.700 mtr. hoogte.

We rijden langs de 89 en zien links de Glen Canyon Dam liggen en we slaan af en rijden over de brug waar we de dam onder ons zien liggen. We gaan wat foto’s maken op de brug en besluiten te gaan kijken in het Carl Hayden Visitor Center. We zien hier eerst een film van de bouw van de stuwdam tussen 1957 en 1964 in de Colorado rivier en boeken daarna een rondleiding door de stuwdam.

De stuwdam is onder leiding van de ingenieur Carl Hayden gebouwd. Dit in de eerste plaats gedaan om alle staten waar de Colorado rivier door heen loopt van genoeg water te voorzien, pas op de tweede plaats om elektriciteit op te wekken voor de hele regio, en als laatste voor de recreatie i.v.m. het door de dam ontstane meer en nu een van de mooiste watersportgebieden in het zuidwesten is.

Het plaatsje Page is eigenlijk ontstaan doordat de werknemers van de dam ergens moesten wonen. De werkzaamheden voor de dam gingen dag en nacht door voor bijna 4 jaar lang.

Voor de dam gebouwd werd is er eerst een metalen brug geplaatst, de Rainbow Bridge, om de nodige materialen en werkzaamheden uit te kunnen voeren. Bij de rondleiding zijn we 2 niveaus naar beneden gegaan, bovenop de damwand en dan 160 mtr. lager bij de waterturbines. Die via inlaatsluizen het water binnenkrijgen en de turbines laten ronddraaien zo’n 150 keer per minuut en zo elektriciteit opwekken.

Een hele leuke en interessante rondgang.

Het is inmiddels half 5 en we willen eerst nog even gaan tanken, als naast ons een man in een auto ons gebaart te stoppen. Het blijkt dat onze binnenste achterband een grote bult vertoont.

We bedanken de man hartelijk dat hij ons hier attent op heeft gemaakt, maar wat nu.

We bellen het in onze handleiding vermelde telefoonnummer van de hulpdienst van onze camper El Monte. We zijn dan net een uur te laat, ze zijn reeds gesloten om 4 uur en we spreken een boodschap in op het bandje. Morgenochtend zijn ze weer te bereiken en dan al vanaf half zes!

Even wachten hoe snel we morgen geholpen kunnen worden, om weer verder te kunnen rijden. Ik ben blij dat we hier een extra dag staan en gelukkig is de band al niet eerder geklapt toen we bijv. in de bergen reden, dan zou het veel vervelender zijn geweest.

Na getankt te hebben zijn we rustig naar de camping gereden. We hebben nog een uurtje in de zon kunnen zitten en daarna lekker gegeten. We zien morgen weer verder.

Weer 153 miles, = 245km gereden deze dag. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!