3 mei 2010: Van Page/Lake Powell naar Monument Valley = dag 12

Door Daniels - 05-05-2010 05:49

Vanmorgen om 7uur al wakker en dan gaan we er maar uit.

Johan belt eerst het camperverhuurbedrijf El Monte RV, hoe het nu moet met de band.

Ze hadden zelf al gebeld, maar Johan had de telefoon uitgezet. Er zit toevallig van onze camping een garagebedrijf waar we de band kunnen wisselen.

Om 8:15uur gaan we daar naartoe en ze adviseren een nieuwe band erop te zetten. Eerst dit gevraagd aan El Monte RV of dit mocht en we krijgen een ja. We spreken af dat we de camper later deze ochtend weer op komen halen en dat was geen probleem. We zijn even terug gelopen naar de camping waar we om 9:15uur worden opgehaald voor de Antelope Canyon tour door de Navayo indianen. We rijden in een open truck naar de ophaalplaats, waar we met een heel stel in een aantal auto’s naar de canyon worden gereden.

Dit is een kloof, die in het Lake Powell Navajo Tribal Park ligt, is 120 mtr. lang en 20 mtr. Diep. In de kloof heeft het snel stromende water een bijzondere wereld gecreëerd in de slechts enkele meters van elkaar gelden zandstenen wanden. Hoe hoger de zon staat hoe mooier het licht in de kloof valt. Een prachtig gezicht en we lopen hier zo’n klein uur rond.

Hierna worden we weer bij de camping afgezet en we lopen weer richting de garage, het is dan half twaalf. De camper is al klaar en we hoeven niets af te rekenen dat is al geregeld door de garage met El Monte RV. De kapotte band met een joekel van een bult erop gaat mee onderin de laadruimte, zodat ze kunnen zien wat er aan de hand was.

We hebben nauwelijks tijd hiermee verloren en kunnen alleen maar gelukkig zijn dat we hier in Page zo dicht bij de garage zaten en onderweg geen klapband hebben gekregen.

We gaan even nog naar de winkel en nemen een kop koffie met een broodje.

Daarna op weg naar Monument Valley, via de 160 en 183. Ook weer een hele mooie weg met veel rode rotsen, woestijngebied en vergezichten. Het is een uur later in de staat van Utah, dat zien we als we onderweg een koffie pakken.

We rijden door naar Monument Valley, waar we naar het Visitor center rijden. Hier werden in de jaren 1950 -1960 spannende westerns opgenomen, met oa John Wayne.

Ook recentere films van o.a. Indiana Jones and the last Crusade (1988) en de 2e film van Mission Impossible met de klimmende Tom Cruise werden ook daar opgenomen.

We kijken of we een jeeptour kunnen maken en we kunnen gelijk instappen (met korting) om half zes, voor een 2 en een half uur durende jeeptocht door Monument Valley.

Het is een prachtige tocht door een geweldig landschap, met geweldig mooie rotsformaties, kloven en overweldigende natuur. Het zonlicht is prachtig door de steeds lager staande zon en het verhaal van de indiaanse gids maakt deze trip onvergetelijk.

Bijna als de zon ondergaat zijn we net terug, een prachtig einde van een heel bijzondere rit.

Het is inmiddels bijna 8uur en we zoeken een plekje op de heel primitieve “camping” op het plateau bij Monument Valley, zonder elektriciteit en water. We hebben in de camper alles bij ons dus dat is geen probleem.

We eten een maaltijdsoep met stokbrood, we staan hier met een prachtig uitzicht over de vallei. We gaan om half elf naar bed, maar het is gelukkig een stuk warmer deze nacht als anders.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan