6 mei 2010: Verplichte vrije dag in Durango = dag 15

Door Daniels - A long time ago

Vanmorgen om half negen opgestaan, we hebben de tijd vandaag. Pas tegen het einde van de middag zal de “nieuwe” camper arriveren vanuit Denver en dat is 400 miles rijden We ontbijten met een heerlijk zonnetje al door de ramen en om half 10 vertrekken we lopend naar het stadje Durango. Het is maar 10 minuten lopen van de camping.

We zien als eerste het treinstation met de voor vertrek gereedstaande historische stoomtrein met zijn gerestaureerde wagons. Door een hostess van de trein wordt ons verteld dat de trein nu niet helemaal naar Silverton vertrekt, maar bij Bockwood, ergens tussenin.

Een leuk gezicht deze oude stoomlocomotief en er staan er enkele.

Er is ook een spoorwegmuseum en daar lopen we natuurlijk ook even binnen. Oude rijtuigen, allerlei attributen gebruikt voor de treinen en nog een aantal oude locomotieven, verrassend!

We lopen door de winkelstraat van Durango, een echt westernstadje. Leuke huizen, winkels en eettentjes. Ook de koffie smaakt er goed en we eten s’middags een grote punt pizza, die voor hier een klein stukje is.

Rond 1uur lopen we op ons gemak terug naar de camping en het is erg lekker weer en we trekken de korte broek aan en gaan buiten zitten te lezen. Toch ook niet verkeerd een rustdag hier.

Om kwart voor 5 verschijnt onze “nieuwe” camper. De chauffeur had er wat langer overgedaan (nu zo’n uurtje of zeven) doordat hij niet precies wist waar de camping. We zijn blij dat hij er is en als hij koffie drinkt pakken wij alles om. Deze camper is een paar jaar jonger en heeft minder miles gereden, verder is deze camper op een paar kleine details na hetzelfde.

Rond half zes zijn we klaar met overpakken en de man vertrekt met onze vorige camper.

We rijden daarna door naar een KOA camping net buiten de stad, een mooie camping. Hier boeken we voor een nacht en krijgen een leuke plek tussen de bomen.

We eten spaghetti en brengen de avond lezend en webloggend door.

Morgen vertrekken we op weg naar Taos.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!