10 mei 2010: Van de Black Canyon of the Cunnison naar Moab = dag 19

Door Daniels - A long time ago

Hetzelfde ritueel als de afgelopen weken, rond 7uur opgestaan en we ontbijten met uitzicht op een niet al te volle camping. Eerst nog even een mailtje beantwoord van Maaike

We geven wat tips en we wensen haar veel succes en sluiten af.

We vertrekken tegen negen uur naar de Black Canyon of the Cunnison National Park, is dan nog zo’n 10 miles rijden, we rijden via de zuidingang het park binnen.

Deze schitterende kloof, is door de, Gunnison rivier uitgeslepen door al het leisteen en gneis, in ongeveer 2 miljoen jaren. Het water heeft een zodanige nauwe en 800m diepe kloof laten ontstaan dat grote delen van de dag in de schaduw liggen, vandaar de naam Zwarte Canyon.

Eerst gaan we naar het Visitor Center, ze hebben een interessante verzameling van vogelgeluiden en allerlei attributen wat met de natuur te maken heeft. We lopen dan via een schitterende uitkijkpost langs de canyon. Het is erg koud en het begint te sneeuwen en we lopen nog wat verder en deze canyon heeft een diepte om eng van te worden. Je moet hier absoluut geen hoogtevrees hebben. Een prachtig gezicht diep onder je waar je dan net nog de rivier kunt zien. We lopen terug langs de kloof en kijken in het Visitor Center nog naar een film van de canyon. We nemen nog een kop koffie, gezet met een koffiezakje en heet water, het smaakt wat waterig maar goed.

We rijden verder het park in, het is inmiddels gestopt met sneeuwen en de zon schijnt nu weer. Bij veel uitzichtpunten gaan we even een stukje lopen en zien de canyon weer van een andere kant, heel mooi. We rijden terug naar de uitgang en draaien dan de weg weer op naar Montrose. Daar gaan we tanken en drinken een lekker bakkie koffie.

We bellen Maaike nog even i.v.m. haar sollicitatiegesprek voor een stageplaats in september en dat gesprek is morgenmiddag. Alles gaat goed gelukkig en we wensen haar veel succes voor morgen.

Onderweg is het weer genieten van mooie landschappen en bergpassen.

In het dorpje Norwood zien we een leuk artistiek eettentje en gaan daar wat eten. Van binnen is het een samenraapsel van allerlei banken, stoelen, heel gezellig en gedecoreerd met veel kleurrijke schilderijen. We eten een soort of hotdog met een lekkere salade en vertrekken weer via de 145, daarna slaan we af naar links, dit is de 90 West.

Weer mooie landschappen trekken aan ons voorbij. Tegen 5uur s’middags zijn we vlakbij de bekende stad Moab, hier een 10 tal miles voorbij ligt het bekende Arches National Park.

We zien gelukkig snel een KOA-camping. Ziet er goed uit en we boeken voor een nacht.

We krijgen een grote plek met elektriciteit en water. We gaan lekker in de zon zitten met een drankje en een sigaartje. Rond half acht gaan we barbecueën en zitten lekker tot we naar bed gaan.

Morgen gaan we naar Arches.

(Ook vandaag nog veel gereden 232 miles, is 370km.)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!