12 mei 2010: Van Arches National Park naar Canyonlands = dag 21

Door Daniels - A long time ago

Dit is een foto van gisteren, genomen bij Arches NP op onze wandeltocht!

Opgestaan om half 8, we ontbijten en het begint lichtjes te regenen. Na een kwartiertje is dit weer over en we rijden rond half negen de camping af.

We gaan eerst in Moab nog bij de Citymarket boodschappen doen en wat lekkers kopen. Ook nemen we nu al een mok koffie en dan rijden we via de 191 naar het noorden.

We komen dan nog langs de ingang van Arches en gaan verderop linksaf via de 313, naar de ingang van Canyonlands National Park.

Ook hier gaan we weer eerst naar het Visitor Center. Dit is niet zo groot, maar we zien wel een video van het park. We rijden het park in en dit park heeft diverse spectaculair uitzichtpunten. De Grand View Point Overlook, in het zuiden, is een soort plateau van diepe ravijnen, dalen, klippen en torens van rode zandsteenformaties en het lijkt dat vanuit de verte nog het meest een op de aarde gevallen deel van Mars.

Daar eten tussen de middag brood en koffie en rijden verder naar de andere kant van het park, naar Upheaval Dome. Daar maken we een wandeling van meer dan een uur naar een aantal uitkijkpunten aan de rand van een krater, die waarschijnlijk ontstaan is door een breuk in de zoutlaag of een andere benadering is, door een inslag van een meteoriet.

Het is een mooie wandeling hier ook weer klauteren via de rotsen steil omhoog en weer omlaag. Het is goed dat het niet geregend heeft, want dan zijn de rotsen spek glad en kom je niet ver.

We rijden daarna terug naar de uitgang van het park en vervolgen onze weg weer terug, langs dezelfde weg die we gekomen zijn en draaien dan weer op de 191 noord voor ong. 30 miles. Dan nemen we de hoofdweg naar het dorpje Green River via de 70 west.

We slaan af bij Green River en vinden rond half vijf s’middags daar een goede camping tussen de bomen. Het is hier niet druk en ik kan ook nog even de was doen, voor $ 2,75 is alles weer gewassen en gedroogd!

We eten vanavond spaghetti en zitten lekker nog in de camper verder te genieten.

Vandaag toch weer 260km gereden!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!