13 mei 2010: Van Canyonlands naar Capitol Reef = dag 22

Door Daniels - A long time ago

Vandaag om 7:15uur opgestaan en we ontbijten met het uitzicht op een “dogpark”.

Deze camping heeft een apart gedeelte waar je met je hond een soort van behendigheidsparcours kunt lopen, toch wel een mooie camping met grote plaatsen.

We rijden net over achten weg en we tanken eerst nog even met een door de camping in Green River versterkte kortingsbon van $ 0,03 per lt.

Via Green River rijden we een klein stukje nog over de 70 en pakken dan de 24 naar Hanksville. Een heel mooie weg met weer aparte rode- en grijze steenformaties.

We halen koffie bij een tankstation in Hanksville en drinken deze op in onze camper met een muffin erbij.

Na zo’n 25 miles rijden we Capitol Reef National Park binnen. We gaan weer als eerste naar het Vistor Center. Dit is niet zo groot, maar we zien een mooie film over het ontstaan van Capitol Reef.

Dit in 1971 gestichte park is in vergelijking met andere parken een stuk minder bekend en daardoor een stuk minder druk bezocht. Een echt rif, zoals de naam doet vermoeden, is Capitol Reef niet.

Het betreft hier, net als de Europese Alpen, een plooiingsgebergte, 60 miljoen jaar geleden ontstaan, met de naam Waterpocket Fold. De afgeronde toppen van de bergen die de lucht insteken doen vanuit de verte aan de koepels van het Capitool in Washington  D.C. herinneren. Het is ook weer een prachtig park met veel verschillende vormen, bomen en tinten, van rood naar blauw/groen naar grijs.

We zien ook een aantal Petroglyphs, oude rotstekeningen van 700 na Chr. van de eerste “indiaanse bewoners”, heel apart.

In de jaren rond 1880 stichtten mormoonse pioniers op deze plek de nederzetting Fruita en legden een nog altijd bestaande boomgaard aan. We zien ook het gerestaureerde kleine schooltje met inrichting, een ouderwetse smidse en een huis annex winkel ingericht zoals weleer. Bij een mooi aangelegde picknickplaats staan 3 heel oude grote bomen met een stamomvang van wel 5 mtr.

In deze winkel verkopen ze allerlei zelfgemaakte broden, taartjes, chips en jam.

We kopen een rond bruin broodje met spinazie en knoflook en 2 bosbessen scones.

Het is rond 1uur als we aan het pas gekochte broodje beginnen met daarna als toetje de scones met jam en veel boter, heerlijk.

Hier zitten we dan te smullen van het net gekochte brood en de scones

Er is een campingplaats daar vlakbij, ziet er mooi uit tussen de bomen, maar deze is vol.

We rijden naar een parkeerplaats waar we onze camper even stallen om een wandeling te maken langs de Fremont River, van 2 miles, met een hoogteverschil van 250mtr. Dit is weer een mooie route en we stijgen in een snel tempo. Bijna boven komen we nog een wat ouder stel tegen, blijken Australiërs te zijn en we lopen samen verder tot te top en ook samen lopen we de weg weer terug. Heel leuk stel en we nemen afscheid bij onze camper en rijden daarna na ongeveer 5 miles het park weer aan de westkant uit.

We rijden door naar het plaatsje Torrey, ligt op 2085mtr.hoogte en we vinden daar een hele kleine camping van rond de 20 camperplaatsen. Ziet er leuk uit en we gaan nog even buiten zitten met koffie, het is dan 4uur s’middags.

We hebben lekker de tijd en lezen een boek, douchen, Johan kookt (ik heb vakantie, ha ha!) en we zitten tot rond half elf lekker in de camper.

Vandaag maar 184km gereden. 

Hier sta ik op het pad langs de rotsen bij de Fremont River wandeling van vandaag!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!