16 mei 2010: Van Bryce Canyon naar Zion NP = dag 25

Door Daniels - A long time ago

Vanmorgen weer om 7uur, lekker vroeg opgestaan. De nacht was weer koud en gelijk als we uit bed stappen zetten we dan onze kachel aan, maar onze hulpaccu had er moeite mee. We hadden natuurlijk nu 2 nachten geen stroom gehad en dan gaat alles op de hulpaccu of generator. Maar vandaag gaan we weer rijden, zodat de hulpaccu weer automatisch opgeladen wordt.

Vandaag rijden we naar Zion National Park via nog een stukje de 12, dan slaan we links af en rijden 53miles over de 89. De weg is weer heel mooi met fraaie vergezichten en graslanden, met op de achtergrond weer de bekende rode rotsen.

We gaan in Mount Carmel Junction bij een benzinestation koffie halen en dit ligt op een kruising waar ook veel bussen stoppen. Toevallig stopten er net 2 bussen, eentje met Duitsers en eentje met Japanners, allemaal 55+ of ouder. Het was er meteen erg druk en we bestelden snel onze koffie om de meute voor te zijn.

We drinken dan koffie met en muffin in ons campertje.

We rijden dan verder over de 24 naar de oost ingang van Zion National Park. Dit is al een prachtige weg vol met rotsformaties in diverse kleurschakeringen.

Bij de ingang van het park moeten we tol betalen, dit is alleen voor RV’s en bussen die te hoog en te breed zijn om makkelijk door de tunnel te rijden. Je hoeft geen tol te betalen alleen dan moet je een heel stuk omrijden naar de andere ingang van het park.

Wij betalen netjes en als we bij de tunnel aankomen, moeten we wachten tot de andere kant geweest is, dan mogen wij. Wij moeten met de camper precies in het midden blijven rijden om niet tegen het plafond te komen, de tunnel is nm. rond uitgehouwen en dat was in het jaar 1920. In het park is het erg druk, het is natuurlijk ook zondag, maar dat zijn wij tot op heden helemaal niet gewend.

We rijden door naar het Visitor Center en de korte broek wordt eindelijk weer eens aangetrokken want het is er warm. Het park is weer mooi aangelegd en er rijden ook hier weer gratis shuttlebussen. Het is dan rond half een als we in het restaurantje een lekkere hamburger met avocado en apart gebakken dikke frietjes bestellen. We eten dit heerlijk op het terras op.

Daarna pakken we de bus, ze rijden hier op gas, naar het eindpunt van het park. Hier lopen we de Riverside Walk. Dit is een pad van 3.5km wat de Virgin River volgt tot aan de Narrows, dit is erg nauwe kloof waar je alleen doorheen kan lopen als er geen water instaat en dat is nu jammer genoeg wel het geval. We lopen dezelfde weg weer terug en pakken de bus naar het stoppunt Zion Lodge en lopen daar een trail de Middle Emerald Pools trail.

Eerst lopen we in de volle zon omhoog langs een steile berg en het dal onder je. Na een klim van zo’n 75mt komen we op een door bomen beschaduwd pad en zien we de eerste kleine watervalletjes. Daarna lopen we bovenlangs verder en na een afdaling lopen we onder de watervalletjes door, wat een verfrissend en prachtig gezicht is.

 
- Bij de wandeling -


 - De watervalletjes -

Na een totale wandeling van 2 uur komen we weer aan bij de Zion Lodge, waar we dan wat te drinken nemen en even lekker op het terras gaan zitten.

We pakken de bus terug naar de camper en rijden rond 5uur het park uit. Na een kwartiertje rijden vinden we buiten het park een mooie camping aangelegd tussen de bomen.

Hier vinden we een plaatsje en gaan gelijk buiten zitten, het is warm! We eten ook lekker buiten en nu ik deze regels zit te typen, rond half 10, is het nog 25 graden. Een heel verschil met gisteren toen we van de kou binnen moesten eten.

Morgen gaan we nog even terug naar Zion om een flinke wandeling te maken en rijden we s’middags nog naar Las Vegas.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!