De dorre vlakte,s van Nevada 15-05-2010

Door Gerard en Elena - A long time ago
Hallo Vrienden en Familie

Hier zijn we weer met een nieuwe log over de dag die wij hebben begaan over de dorre vlakte,s van de staat Nevada.
Lekker op tijd op gestaan koffie gedronken en vertrokken uit Tonopah en de lange rijs ondernomen naar Caliente waar ons een prachtig national park op ons wacht.
Eerst over kale vlakte en over bergen wel 6500 feet hoog en vele valleien bereden met een gemiddelde temperatuur van boven in de bergen 10 graden tot 30 graden in de valleien en erg droog ook de lucht het is ongeveer 20 % vocht in de lucht dat is er droog dat wij in Nederland normaal 65% uchtvochtigheid hebben.
Ook open boerderijhouders tegen gekomen op de bebording langs de weg word je dit verteld, dit betekend dat de koeien gewoon de grote weg mogen oversteken en dat gebeurde ook bij ons even op de rem staan en weer gaan ik had gen lasso bij mij anders ... ha ha ha maar ook herten en roof vogels zoals de buizerd kwam je hier regelmatig tegen.
320 km door gereden tot het plaatje Caliente hier vlak bij had je het nation park Kershaw-Rayn genaamd.
Geweldig een kloof met scherp omhoog rijzende bergen en midden in deze kloof een aangelegde tuin door een rijke amerikaan rond 1920 een oase in een zeer droge omgeving zelf een klein zwembadje is er aangelegd maar de contrasten waren enorm je moest goed uit kijken voor bevoorbeeld de ratelslang die in dit gebeid veel voorkwamen, een trail bewandeld in de kloof erg mooi maar ook erg warm.
De plek waar wij stonden met onze rv was geweldig met erg hulpzamen mensen en erg schoon en netje..
,s Avond lekker gegeten in de RV en niet te laat gaan slapen want morgen gaan wij naar het stadje st. George in Utah niet zo lange rit van zo 170 km.


De dieren van de vlakte nog een fijne dag en groetjes 

Gerard en Elena
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan