1e dag

Door Eric en Noortje op 18-05-10 04:18

We zijn er! Dat is al een hele mazzel als ik het goed begrepen heb.
De vliegreis verliep zeer voorspoedig en luxe met KLM.
Bij aankomst doorliepen we alle stadia, vingerafrukken geven, foto van je ogen. Vervolgens werd Eric eruit gevist voor verdere controle, ze hadden radioactiviteit gemeten. Nou ja dat kan natuurlijk wel kloppen. Maar ze vonden het wel erg veel. Een zeer serieuze man haalde er een apart apparaat bij. Zo'n echte radioactiviteitsmeter, die , zoals in de film, echt alarmerend knetterde .  Nadat hij, met dat ding, een kwartier om Eric zijn middel had lopen meten mochten we verder; pffffffffft.
Bij aankomst in het hotel zakte onze bagage zo ongeveer door de lift. Ten eerste omdat we zoveel bagage hadden en ten tweede omdat de lift nogal krakkemikkig was. Maar eh....wel een hotel "downtown', d.w.z echt midden in het centrum.
Om te wennen aan het tijdsverschil zijn we  gelijk de chineze wijk ingedoken en hebben we de dag afgesloten bij Macy' s ( een groot warenhuis) aan de burgerbar (voor alle duidelijkheid: daar kon je hamburgers eten). Met een verrukkelijke hamburger en Eric een glaasje rode wijn. Zoals in Nederland gewend vroeg hij de huiswijn, een heerlijk glaasje wijn. Bij het afrekenen merkte hij pas dat hij een glaasje wijn van 15 dollar weg had weten te werken!Oeps..

Na een goede nacht slaap, ontbijt,met het kabeltrammetje naar Fisherman's warff. Het kabeltammetje was een ervaring en de zeeleeuwen waren een happening. Alles lag boven op  en door elkaar.  De werf erachter was echt een toeristies circus. En oh ja...het regende de hele tijd en natuurlijk lag de plu in het hotel.
Vanmiddag een ander deel van de stad gezien, jammer genoeg hadden we geen honger bij het passeren van "the stinking rose", het wereldberoemde knoflookrestaurant.
Op de terugweg liepen we 'per ongeluk'door de echte chineze wijk. Een grote chaos van winkeltjes, luchtjes van gedroogde vis,kruiden. Levende vissen die op apegapen lagen., dozen op straat.Overal dubbele namen; chineze en amerikaanse . Kappers waar je je voeten kon laten masseren, dokters,Chineze huizen, lampions over de straat, muurschilderingen. Kortom; we hebben een uitstapje China gemaakt.

Voor alle duidelijkheid; we genieten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden