3,4,5,en 6 juni

Door Eric en Noortje - 07-06-2010 07:36
Donderdag 2juni
We hadden gisteren wat gehoord en gelezen over een ‘rose’kloof en dus gaan we erheen. We vergissen ons telkens in de afstanden, dus we zijn zo weer 1,5 uur verder. Op de plek is alleen een cafe te bekennen en binnen overhandigd een wat vermoeid ogende vrouw me zuchtend een blad. Aan een tafel zitten 2 rangers en die zijn wat mededeelzamer
 “nee je kan er alleen in met een vergunning’
“Ja die kunt halen in een dorpje………”
Daar bleken we dus 1 uur en 20 minuten terug doorgereden te zijn.
Op het overhandigde blad staat dat ze maar 20 vergunningen per dag uitgeven!
Voor zover de duidelijke informatie van de Amerikanen. We leren inmiddels dat de Amerikanen erg bedreven zijn in het ‘kastje naar de muur’concept. En als we 4 mensen hetzelfde vragen,we 4 verschillende antwoorden kunnen krijgen.
Enfin, we waren niet blij en besluiten dan maar alleen naar ‘the horsshoe’ te gaan kijken.
Een kloof in de vorm van een hoefijzer.
Inmiddels is de temperatuur ver tot in de 30 graden opgelopen.We zetten daar de camper neer en het is heuvelafwaarts wel te doen. Prachtig uitzicht natuurlijk en toen weer terug; heuvelopwaarts. PFFFFFFFFFt wat ben ik blij als we in de camper ploffen.
Enfin,al met al, niet de meest geslaagde dag. Ja en dan begeeft de air conditioning het ook nog.
Vrijdag 3 juni
Op naar de Grand Canyon!
We zijn vroeg op weg en voorspoedig tuffen we 4 uur later de camping op. Midden in het park, een enorme plaats tussen de bomen. Het is er hoog maar nog steeds heeeet.
We gaan eerst het park verkennen, zien prachtige dingen.
A.h. einde van de middag ontdekken we een garage! Die natuurlijk net sluit, maar we kunnen morgen terugkomen en als de camperverhuurder opdracht geeft, willen ze misschien…., zonder dat doen ze niets.
Zaterdag 4 juni
Natuurlijk staan we als eerste bij de garage, want deze temperatuur zonder airco is niet echt lekker. Helaas, of Eric nou zegt dat het waarschijnlijk een klein dingetje is, de opdracht van de verhuurder: hij weigert er zelfs naar te kijken. Vervolgens gaat hij als een razende aan het bellen, waar het dan wel zou kunnen. En ja, eindelijk vind hij een garage in een stadje 1,5 uur verderop, die om 12 uur sluit. Halsoverkop vertrekken we uit de Grand Canyon en we arriveren keurig om half 12 bij de garage. We leggen het uit. Ik zeg dat het volgend mij een zekering is. Hij kijkt, duwt het knopje 2x op en neer, en alla…hij doet het weer!! We belonen hem met een blik koekjes (hij wil er verder niets voor hebben).
Tja wat nu?, terug naar de Grand Canyon of dan maar iets anders.
Eerst maar op zoek in het dorp naar koffie.
Wat een dorp, wat hebben we gelachen en genoten. Kijk; ze schieten daar elke dag om 6 uur, in de lange dorpsstraat een cowboy dood!.
Tot grote hilariteit van Eric, die nog dagen mompelt; “je zal maar elke dag om 6 uur overhoop geschoten worden”.
Helaas hebben we de cowboy niet zien vallen.
Verder is in dit dorp een gedeelte van de fameuze ‘route 66’, een geweldig sfeertje van grote motoren(Harley’s natuurlijk), muziek op het terras, krankzinnige winkeltjes met b.v. koeienhuiden, lasso’s, brandijzers voor de koeien, nostalgie uit de jaren 60, quiltspullen, indianenspullen.Een enorme trein die dwars door het dorp raced met alle sirenes/ toeters aan!
Kortom; een vreemde wereld.
Bij het stationnetje (de VVV) worden we tegengehouden door een man met een echte wolf. De wolf blijkt gek te zijn op dames met een parfum op (dus ongevaarlijk) en uiteraard wil hij ons (tegen betaling) wel op de foto zetten, wat we maar niet doen.
Binnen vertelt een man ons dat er een leuk dorp in de omgeving is met veel galeries: Sedona. En veel camping op weg daarheen. Nou daar gaan we dan weer; 1 camping en die was vol!
Als ik vlak bij Sedona vraag aan een man in een stand met het bord ‘toeristinformation’ naar een camping, krijg ik een aanbod: 2 nachten voor niks op een mooi resort en een gratis lunch als we een 1,5 uur durende presentatie bijwonen. Niks voor mij, maar bij overleg met Eric (die lekker ligt te soezen in de camper) nemen we het aan. Ik vul wat gedeeltelijk valse gegevens in, zodat we inelkgeval niet de rest van ons leven vastzitten aan de post van hier. Nou en inderdaad, het resort is prachtig en later in de middag gaan we Sedona verkennen.
Het gekst is hier een winkel met stapels koeienschedels buiten, wagenwielen, staarten van allerlei beesten, gewoon ogen tekort.
A.h. einde van de middag liggen we, luxe bij te komen in het zwembad.
Zondag
We beginnen de dag met een gratis wasje draaien en melden ons netjes om 9 uur voor de ‘sales’. Er blijkt een zaal vol mensen te zijn en we vinden gelijk aansluiting bij een ander stel die al net zo giegelig en dwars zijn als wij.
Maar die vlieger gaat niet op, we worden benaderd door een vrouw die Nancy heet en ons rondleid: prachtige huisjes. Of ze er eentje voor ons zal regelen voor de aankomende dag?
Nee, nee, laat maar zitten. We hebben, eerlijk gezegd, gezellig zitten kletsen en ja natuurlijk probeerde ze ons een ‘time sharing’te verkopen. Maar wel NU beslissen. Eenmalige aanbieding, etc. Waarop wij zeiden dat we erover na wilden denken. Enfin er kwam nog een nieuwe dame c.q.g schut, maar toen was het zo gebeurd. Deze dame had de tact van een ronoceros. We werden via een zijuitgang de zaal uitgeleid om het geld voor onze lunch op te kunnen halen. En in het kantoor stond het stel v.h. begin van de ochtend, hadden ook nee gezegd. We mochten nu via de branduitgang het gebouw verlaten. Grinnikend staan we voor de deur uit te rekenen wat we bespaard en verdiend hebben.
S’middags een natuurpark in en we poedelen daar heerlijk in een riviertje onder hoge rode bergen.
Er blijkt nog een speciaal kunstenaarsdorpje te zijn, een nagebouwd Mexicaans dorp uit 1800
En natuurlijk gaan we kijken. De ene prachtige galerie na de andere, we zien zoveel moois dat we naderhand allebei vol zitten met indrukken.
Tot laat zitten we in stilte na te genieten.
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 23 nov @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan