Monument Valey

Door de Familie Noort - A long time ago

2 juni

 

Op dit moment kijk ik uit over the Monument Valley National Park, wauw wat een uitzicht (als ik mij nu omdraai naar de camper zie ik een jochie die heel ondeugend uit het raam kijkt en nog niet slaapt….ra ra wie is dat ?!)

en zie ik Rob heel in de verte de mooist fotoos proberen te maken van zijn leven ha,ha (maar hij kan het zie hieronder!!)

De dag begonnen met het uitvegen van de camper en uiteraard een lekker ontbijtje en nu gaan wij op weg naar Page ?! Nee, daar hebben wij niet voor gekozen en we wijken dus vanaf nu af van het routeschema. Waarschijnlijk gaan we naar Santa Fe i.p.v. naar Page. Eerst nog prachtige uitzichten bekeken bij the Grand Canyon en toen zijn wij naar Monument Valley gereden en dat was best een tochtje door de woestijn en wat voor één. Zand zand en nog eens rood zand. En ook dit waren weer mooie plaatjes (mijn woorden raken op om het gevoel over te brengen wat wij zien en hoe mooi het is) maar na een ritje van ruim vier uur kwamen wij hier aan. En het is hier werelds! Dit is echt het hoogtepunt van onze reis tot nu toe! Wauw wat is het prachtig wat een natuurwonder hier. We zijn met een gids (een Native, Indiaanse) twee uur het park ingereden met een open jeep en zij heeft ons verteld over de geschiedenis van haar voorouders en de omgeving en dit was zo overweldigend dat mijn tranen in mijn ogen stonden zo mooi is het hier.

In dit park leven nu nog 14 families in trailers, huisjes en ouderwetse hutten van rode klei en hout, zij heeft samen met haar man nu sinds een jaar een eigen jeep om toeristen de omgeving te laten zien. Zij was super goed. En nu staan wij dus in het “Tibal Park” (ook zonder elektra en water met nog een zevental campers) met uitzicht over de “Three Sisters”, het geweldigste uitzicht ooit! Dit voelt zo goed. Zo’n rust en zo’n uitzicht dit maken wij niet snel meer mee.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!